Liga šampiona je blizu, ali Juventus maksimalno ozbiljno dočekuje Palermo!

Liga šampiona je blizu, ali Juventus maksimalno ozbiljno dočekuje Palermo!

Susret sa Palermom je treća utakmica sa timovima iz donje trećine tabele Serije A, od ukupno četiri koje Juventus mora da ”odradi” u ovom periodu.


Masimilijano Alegri međutim, ne želi da njegovi fudbaleri olako shvate ovakve mečeve jer, prema njegovim rečima, titula upravo zavisi od rezultata ovakvih utakmica, odnosno od pobeđivanja u duelima sa mnogo slabijim protivnicima.

Juventus je u prethodna dva kola imao posla baš sa takvim ekipama i završio ga kako i dolikuje šampionu – rutinskim pobedama protiv Krotonea i Kaljarija u gostima bez ijednog primljenog gola, a sa po dva postignuta.

Staru damu za nekoliko dana očekuje prvi meč UEFA Lige šampiona sa Portom, pa je logično zbog čega Alegri ulaže toliko napora da igrače motiviše na najozbiljniji mogući pristup i protiv ekipe sa Sicilije koja je jedan od tri najveća kandidata za ispadanje u Seriju B.

Uostalom, Roma zaostaje ne više od sedam bodova, što nije sasvim nedostižno ako se ima u vidu da je do kraja šampionata Italije preostalo još 14 kola.

Sa druge strane, slab rival je idealna prilika za Alegrija da malo izmeni sastav i odmori neke od ključnih fudbalera pred odlazak u Portugal, ali je već poznato da će biti i nekih prinudnih rotacija.

Mario Mandžukić je pod suspenzijom jer je na utakmici sa Kaljarijem dobio peti karton ove sezone, a najverovatnije će ga zameniti Marko Pjaca. Odbrana Stare dame će biti bez povređenih Đorđa Kjelinija i Andree Barzaljija, što znači da će se u srcu odbrane pored Bonućija naći Danijele Rugani ili Mehdi Benatija.

Koliko je Palermo zaista loš? S obzirom na položaj na tabeli, Sicilijanci su lak zalogaj za šampiona, ali je zanimljivo da je ovaj tim čak 10 od ukupno 14 bodova, osvojio na gostovanjima, pa bi čak i moćna Juventusova odbrana trebalo da ima u vidu taj podatak.

Inače, za Palermo su do nedavno igrala dvojica najboljih mladih napadaču u Italiji od kojih jedan (Paulo Dibala sada nosi dres Juventusa), dok Andrea Beloti sa ogromnim uspehom igra za Inter.

U klubu sa Sicilije trenutno najviše zavisi od Makedonca Ilije Nestorovskog, devetostrukog strelca u Kalču ove sezone, koga bi loptama u ovoj utakmici trebalo da snabdeva Alesandro Dijamanti.

Juventus je pobedio Palermo u poslednjih devet ligaških utakmica, ne primivši nijedn gol u tom periodu. Štaviše, prošlo je 880 minuta od kako su Siciljanci poslednji put zatresli mrežu Stare dame!

Pobeda domaćih je sigurna stvar, zato se igra na golove na domaće nameće sama po sebi. 3+ ili 4+ u mreži gosta potpuno je svejedno, jer Meridianbet ima odlične kvote na sve vrste igara.


12.2.2017 Roma i Napoli ne odustaju, Juventus mora da pobedi na Sardiniji!