Mbape transfer

Liga šampiona: Monako i mladost ili Juventus i iskustvo?

Pre dve sezone Juventus i Monako su se sreli u eliminacionoj fazi Lige šampiona, a u ta dva meča je sve rešio go Artura Vidala iz penala.

Sada malo ko veruje da ćemo videti takav rasplet. Obe ekipe su od tada drastično izmenile sastave, a Monako je od izuzetno defanzivne ekipe postao jedan od najotvorenijih timova u Evropi. Sedam mečeva zaredom su uspeli da odigraju 3+.

Juventusu je sa Maksom Alegrijem na klupi i dalje teško dati gol – na ovogodišnjih 10 utakmica u Ligi šampiona Đanluiđi Bufon je na samo dva meča vadio loptu iz mreže.

Oba tima će najverovatnije biti prvaci svojih šampionata – Juventus je sasvim siguran na vrhu tabele, dok je PSŽ za vikend izgubio od Nice i sada je na tri boda manje i sa jednom odigranom utakmicom više od Monaka na nepuna četiri kola pre kraja Lige 1.

Alegri će na ovom meču biti bez Pjace, a jedini starter koji nedostaje je Sami Kedira. Žardim osim Bošilje i Karilja kojih nema cele sezone ne može da računa ni na Sidibea, pa ostaje pitanje ko će biti na bekovskoj poziciji – Rađi, Fabinjo ili čak možda Dirar.

Monako će najveće probleme imati u odbrani. Mandžukić, Iguain i Dibala prave neverovatan presing na zadnju liniju protivnika, a defanziva je najveći problem „Kneževa“.

Sa druge strane Juve će morati da zaustavi zahutalog Mbapea, kao i Falkaa koji se polako vraća u prepoznatljivu formu. Pitanje je da li će uspeti da postignu gol odbrani u kojoj su Bonući, Kjelini i Bufon?

Verujemo da hoće, a Dibala i društvo će sigurno naći načina da savladaju Subašića. GG je ovde prava sigurica, a uz to bismo dodali i 2-3 gola!