Partizan Liga šampiona

Liga šampiona: Nema više kredita, Partizan mora da pobedi

Tri uzastopna poraza dovela su Partizan na rub isadanja iz Lige šampiona i sada tim Aleksandra Džikića više nema prava na grešku.

“Crno-beli” su u jednom trenutku imali skor od tri pobede i jednog poraza i izgledali su kao tim koji će se boriti za vrh tabele. Potom su usledila tri uzastopna poraza, od toga neki potpuno neočekivani kao poraz od Šarloa.

Partizan je upravo na otvaranju takmičenja u meču sa Ludvigsburgom pokazao možda i najbolju igru ove sezone. Pogotkom Vanje Marinković u finišu meča uspeli su da pobede 65:64  i tim je izgledao sjajno u tom delu sezone.

Ovo je bio ubedljivo najslabiji meč Nemaca, koji su od tada postali treća najefikasnija ekipa Lige šampiona sa preko 80 poena po meču. Zapravo ključ pobede “crno-belih” u ovom meču svakako će biti defanziva.

Svaki put kada Nemci nisu dali preko 70 poena izgubili su. Sve mečeve u kojima su bili na nivou u napadu i gde su imali preko 80 poena bez problema su dobili i u ovom meču će ritam utakmice imati mnogo veze sa konačnim ishodom.

Na prvom meču sa Partzanom nosioci igre Ludvigsburga se još uvek nisu uigrali, pa tako ni Džek Kuli, ni Klif Hemonds ni Kevin Martin nisu imali preterano dobar učinak.

Ovo je prilično drugačija ekipa u odnosu na onu koja je izašla na teren u prvom meču sezone, tako da će Partizan imati jako težak posao.

Meridianbet kvota na 1 je 1,65 i verujemo da će uz pomoć sjajne publike srpski velikan uspeti da pobedi goste iz Nemačke. Sa druge strane kvota na manje od 74,5 poena na Ludvigsburga je 1,81. To je izvesnije, teško da Nemci, koliko god da su sada u boljoj formi, mogu da dodaju 10 poena na učinak iz prvog meča.