Arsenal Liverpul

Liverpul i Arsenal u derbiju traže podstrek za munjevit finiš

Skoro je izvesno da će Čelsi uzeti titulu u Premijer ligi ove sezone, ali sva ostala pitanja su otvorena. Zato Liverpul i Arsenal ovde moraju da ciljaju na pobedu.

Nijedan od ovih timova nije u zavidnoj formi u poslednje vreme, a to se pogotovo može reći za tim Jirgena Klopa. Redsi imaju samo jednu pobedu u poslednjih šest mečeva i to u derbiju protiv Totenhema.

Prošle nedelje je Lester prekinuo loš niz pobedom upravo protiv Liverpula i tako su trijumfalno započeli post Ranijeri eru.

Sa druge strane Arsenal je za to vreme uspeo da prestigne Skauzere na tabeli, ali ni oni ne blistaju. Tim koji već godinama figurira u trci za titulu, a nikako da se primakne trofeju je i ove godine u borbi za mesto u Ligi šampiona.

Sada imaju 50 bodova i dva poraza u prethodne tri utakmice. Na gostovanjima redovno igraju 3+, a u poslednjih pet mečeva ovih rivala četiri puta je bilo 4+.

Napadački fudbal je filozofija oba menadžera i problemi u defanzivi su uglavnom razlog nešto lošijih igara u poslednje vreme. Pogotovo će Liverpul morati da popravi defanzivu ako želi pobedu ovde, pa samo jednom od poslednjih šest mečeva sa „Tobdžijama“ sačuvali su mrežu. Na svim ostalim su primali dva ili više golova.

U ovakvim derbijima je uvek nezahvalno prognozirati pobednika, ali smo zato što se tiče golova sigurni. Bez 3+ ovo neće proći, a uz to je i odličan tip dodati i GG jer je nerealno očekivati da neka ekipa sačuva svoj gol.