liverpul

Liverpul nije izgubio od Totenhema punih pet godina!

Stvari su veoma jasne: ni Totenhem ni Liverpul ne smeju u nedelju da izgube, ili će u suprotnom sebi veoma zakomplikovati život u Premijer ligi.


U okršaj na Vembliju oba tima ulaze posle dobrih rezultata na gostovanjima u UEFA Ligi šampionaTotenhem  je odoleo na Santjago Bernabeu, dok je Liverpul bukvalno ”izgazio” Maribor postigavši sedam golova u Sloveniji!

Iako je bilo sumnji u mogućnosti Totenhema koji se nije pojačavao preko leta, ove sezone takođe bude jedan od kandidata za titulu prvaka Engleske, Mamuze su uspešno demantovale takva razmišljanja. Samo je tandem iz Mančestera sakupio više bodova od ekipe Maurisija Poketina, koja bi u slučaju pobede na mrskom im Vembliju, pristigla Junajted koji je iznenađujuće poražen od Hadersfilda.

Posle remija sa Realom u Madridu, Totenhem je produžio nepobedivu seriju na deset takmičarskih utakmica, odnosno od poraza u gradskom derbiju sa Čelsijem u drugom kolu prvenstva Engleske!

Nažalost, Vembli je i dalje ”uklet” za ovaj tim koji je na tom stadionu pobedio samo Bornmut, tako da će mamuze i u ovom duelu biti opterećene kompleksom neprilagođenosti.

Liverpul nije izgubio od Totenhema punih pet godina!

Liverpul ne bi smeo da izgubi, jer iako Jirgen Klop i dalje tvrdi da Crveni nisu odustali od titule, u slučaju poraza zaostatak bi sigurno bio nenadoknadiv.

Bes zbog serije lošijih rezultata koji je Liverpul ostavio daleko ispod crte četiri najbolje ekipe, iskaljen je na Mariboru, a nadu u dobar rezultat u Londonu

Crvenima daje i to što su od kada je Nemac došao na Enfild, izgubiili samo dve od 21 utakmice sa direktnim rivalima, od čega nijednom od Totenhema.

Štaviše, Mamuze nemaju takmičarsku pobedu nad Liverpulom punih pet godina, odnosno izgubili su sedam od deset susreta u tom periodu!

Domaći jesu favoriti u nedelju, ali ako se ima u vidu nesrećni Vembli i spomenuta statistika, onda ni dvojka koju Meridianbet plaća 3,30 ne može biti isključena iz kombinatorike!


16.9.2017. Premijer liga: Totenhem skinuo kletvu!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *