Los Anđeles želi NFL tim

Nije tajna da poslednjih godina Los Anđeles jako želi NFL tim, a nakon sastanka čelnih ljudi lige izleda da će se ta želja veoma brzo ostvariti.

Prošlo je 20 godina od kada je neka NFL franšiza Los Anđeles zvala svojim domom. Od tada često su se mogle čuti priče o tome kako će se u Gradu Anđela ponovo igrati američki fudbal, ali do toga nije došlo. Glavni razlog je što je LA služio kao ucena mnogim timovima. Pretnjom da će napustiti grad u kome se nalaze frašize su dobijale mnogo bolje uslove, samo da ostanu deo grada. Ipak, stvari se menjaju i Los Anđeles zbog spremnosti da učini sve kako bi ponovo imao NFL franšizu postaje veoma zanimljiva destinacija. Pored toga, u pitanju je veoma veliko tržište, što za vlasnike klubova ima veliku važnost.

Trenutno se tri franšize spominju kao novi stanovnici Los Anđelesa. To su San Dijego Čardžers, Oukland Rejders i Sent Luis Rems, tri tima koja su nekada igrali u Gradu Anđela. Glavni razlog je to što svaki od timova želi novi, veći stadion, a gradovi u kojima se sada nalaze nisu u mogućnosti da im to pruže. Sa druge strane, u Los Anđelesu postoje dve lokacije na kojima bi moga da se napravi moderan NFL stadion. Čardžersi već skoro deset godina pokušavaju da naprave dogovor o novom stadionu u San Dijegu, ali izleda da polako odustaju od toga. Iako su dobili ponudu za nov stadion, vlasnik Čardžersa, Aleks Spanos, izašao je pred ostale vlasnike sa idejom o novom stadionu u Los Anđelesu.

Rejders će skoro sigurno napustiti Oukland. Grad ne može da izađe u susret zahtevima franšize i oni ne žele više da budu deo te zajednice. Prva želja Rejdersa je Los Anđeles, grad u kome su imali mnogo uspeha, ali koji su napustili pre 20 godina. Ni jedna franšiza nije imala toliki uticaj na grad kao Rejdersi na Los Anđeles osamdesetih godina prošlog veka. Srebrno – crni tim je bio inspiracija mnogim umetnicima, a Al Dejvis je znalački plasirao proizvode ovog tima u prestonici šou biznisa. Međutim, onda se desilo nešto što ne sme da se dešava u LA-u. Rejdersi su počeli da gube, a navijači su okrenuli leđa. Stala je prodaja robe, tribine su bile prazne, ali i pored toga mnogi žele da vide ovaj tim ponovo u Gradu Anđela, ali ako do ovog spoja ne dođe, Rejdersi bi mogli da nađu novi dom u San Antoniju, mada to i nije previše realno, jer je u pitanju malo tržište, a gradom dominira NBA tim, Sparsi.

Sent Luis Rems su davno napustili sunčanu Kaliforniju, međutim prema informacijama koje dolaze sa sastanka vlasnika na kome se govorilo o franšizi u Los Anđelesu upravo ovaj tim je najbliže povratku. Remsi su prezentovali ideju o novom stadionu sa daleko više prostora i pomoćnih objekata nego druga dva tima. Takođe je i lokacija koju su prezentovali mnogo zanimljivija, pa bi tim koji je pre 20 godina napustio Los Anđeles mogao da se vrati kući.

Istraživanje tržišta je pokazalo da stanovnici Los Anđelesa žele NFL tim, a i liga želi da iskoristi veliko tržište. Prema informacijama koje su dostupne javnosti Los Anđeles bi od sledeće godine mogao da bude dom za dve NFL franšize, ali to će se znati tek u janaru, kada će vlasnici ponovo razgovarati na tu temu. Do tada Čardžersima, Rejdersima i Remsima ostaje da se što bolje spreme za novu sezonu. Ko zna, možda im je to poslednja koju će odigrati u gradu koji su dugo zvali svojim domom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *