Kristijano Ronaldo Real Madrid

Ma kakva penzija, Ronaldo hoće da igra još 10 godina

Prvotimac Real Madrida Kristijano Ronaldo nema nameru da se uskoro povuče, iako je već zakoračio u četvrtu deceniju života.

Ronaldo je rođen u februaru 1985. godine i sada ima 31. godinu. Prošle sezone je bilo priče da Real želi da proda reprezentativca Portugala jer je ovo poslednja šansa da se na njemu zaradi. Ipak “Galaktikosi” su osvojili Ligu šampiona, potom je Portugal osvojio Evropsko prvenstvo i sve se promenilo.

Kristijano je dobio novi ugovor, a nije bilo govora o odlasku iz Madrida. On se sada sprema za mečeve reprezentacije Portugala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a u Lisabonu je pričao o tome šta planira da radi kada okači kopačke o klin.

Život nije samo fudbal. Iako je fudbal moja najveća strast, moram da mislim na budućnost. Nije mi ostalo još mnogo godina, oko deset ili manje, tako da moram da razmišljam o budućnosti“, rekao je Ronaldo novinarima u Lisabonu.

Prilično je iznenadio novinare izjavom da planira toliko dugo da igra. Ovo bi značilo da Ronaldo ima nameru da kao Frančesko Toti karijeru završi tek kad uđe u petu deceniju života.

On je istakao još ranije da želi da završi karijeru u dresu Real Madrida, iako su se navijači Sportinga, u kome je ponikao, nadali da će se predomisliti i poslednju sezonu provesti u Lisabonu.