Madrid je poprište najvećeg teniskog jubileja: Đoković i Nadal po 50. put!

Madrid je poprište najvećeg teniskog jubileja: Đoković i Nadal po 50. put!

Sticajem okolnosti ispalo je da će Madrid biti svedok velikog jubileja, odnosno 50. okršaja u jednom od najvećih, ali svakako najviše puta obnavljanom rivalstvu koje teniski svet ikada video!


U subotu popodne će se u isto vreme na Estadio Manolo Santana u Kaha Magika naći Novak Đoković i Rafael Nadal, dvojica ljudi koji su svako na svoj način obeležili proteklih više od decenije u Belom sportu.

Od njihovog poslednjeg susreta je prošlo godinu dana (Rim, 2016), ali su se događaji koji su od tada usledili doprineli da se situacija znatno izmeni. Trijumf u večnom gradu kojim je Đoković tada obezbedio polufinale, bio je sedmi uzastopni za srpskog tenisera kojim je nagovestio trijumf na Rolan Garosu i kompletiranje Grend slema karijere.

Međutim, stvari su posle Pariza naglo i neočekivano dobile obrt kojim je Novak ne samo izgubio prvo mesto na ATP listi, nego čak ni u 2014. godini još nije uspeo da povrati svoj prepoznatljivi nivo tenisa.

Sa druge strane, Rafael Nadal je vredno radio i pripremao svoj povratak koji je ove sezone doživeo pun zamah, pogotovo na njegovoj omiljenoj zemljanoj podlozi, pa je tako postao prvi čovek u istoriji profesionalnog tenisa sa dvocifrenim brojem titula na jednom turniru (Monte Karlo), što je kasnije ponovio i u Barseloni.

I dok će Đoković učestvovati u svom tek drugom ovogodišnjem polufinalu, Nadal je u 2017. ostvario najviše pobeda na ATP turu (32) i postavio rekord po broju osvojenih turnira na zemljanim podlogama (51).

Ipak, ako ijedan protivnik može da unese nesigurnost u Špančevu igru, onda je to srpski teniser koji i dalje ima prednost u pobedama (26:23) i jedan dan odmora više u Madridu koji mu je jučerašnjim odustajanjem priuštio Kei Nišikori.

Pobednik ovog duela sigurno sigurno može da računa na ulogu favorita u Parizu, što za Novaka znači odbranu titule, a za Nadala deseti trofej!

Predlog za tip je više od granice gemova (22.5), a Meridianbet kvote pogledajte ovde.


12.5.2017. ATP tenis: Madrid opet gleda duel Đokovića i Nišikorija!