Majnc ima nameru da produži sjajnu seriju

Nova uzbuđenja u Bundesligi počinju u petak kada se u šesnaestom kolu na Kofas areni sastaju Majnc i Štutgart, ekipe čija raspoloženja se u ovom momentu nalaze na sasvim suprotnim krajevima skale.
Majnc je posle poraza od Minhena 1860 u kupu Nemačke rešio da okrene drugi list i to je uspeo u punom smislu reči. ”Crveni” su sledećih pet kola odigrali odlično, nijednom nisu izgubili, a osvojili su jedanaest bodova. Takvi rezultati su ih doveli nadomak mesta koja vode u evropska takmičenja, odnosno na svega tri boda zaostatka od Menhengladbaha koji se nalazi na trećem mestu. Doduše treba reći da su ove sezone timovi iz sredine tabele prilično izjednačeni, pa je razlika od spomenutog Menhengladbaha do Ingolštata na jedanaestoj poziciji samo šest bodova!
Sa Štutgartom je sasvim druga priča, pošto se nekadašnji šampion nalazi u zoni ispadanja sa svega jedanaest osvojenih bodova. U poslednja četiri kola ”švabe” su osvojile jedan bod i to protiv Verdera koji je ove sezone nešto malo manje očajan od Štutgara, ali se takođe bori za opstanak.
Štutgart je primio ubedljivo najviše golova u prvenstvu (36), štaviše jedina je ekipa koja je loptu iz mreže vadila više od trideset puta, tako da im nisu mnogo pomogli ni solidnih devetnaest postignutih golova.
Trener domaćin Martin Šmit će na utakmici protiv Štutgarta biti bez Leona Baloguna i Elkina Sotoa, što će ga primorati da potraži nova rešenja na sredini terena.
Sa druge strane, Jirgen Kramni, čovek koji je u Majncu proveo trinaest godina kаo igrač i trener, sada se nalazi na klupi Štutgarta i mora da pronađe rešenje koje će što pre dati rezultate. To posebno važi za defanzivnu liniju u ekipi, koja je odgovorna za neverovatnih dvanaest golova primljenih u tri prethodne utakmice!
Majnc pred svojim navijačima nije doživeo poraz od Štutgarta na sedam prethodnih susreta. U tome su bolji jedino protiv Frankfurta koji ih na Kofas areni nije pobedio na osam poslednjih gostovanja.
Štutgart ove sezone nije uspeo da osvoji ni bod protiv ekipa koje su plasirane među deset najbpoljih, a odigrao je čak osam takvih utakmica. Ovo je najmanji broj bodova koje je Štutgart sakupio posle petnaest kola još od sezone 1975/75, kada je ispao u niži rang.
Da li Majnc nastavlja uspon ka vrhu tabele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *