Makabi

Makabi u manjku pobeda pred svojim navijačima!

Makabi je u prošlom kolu Evrolige neočekivano poražen od Efesa na svom parketu, pokazavši da Tel Aviv, bar u ovoj sezoni, nije tako neosvojiva tvrđava kao što je nekada bio.
Iako ima isti broj pobeda i poraza (5:5), Makabi je pred svojima navijačima pobedio samo dva protivnika (Fenerbahče, Galatasaraj), što sigurno ne može da zadovolji ambicije višestrukog šampiona Evrope!
To je osnovni razlog što se od Ponosa Izraela očekuje ništa manje od trijumfa u susretu sa Bambergom, koji se nalazi u seriji od pet izgubljenih utakmica. Štaviše, ekipa harizmatičnog Andree Trinkijerija za sada nema nijedan trijumf na gostovanjima, pa bar na papiru, Makabijev zadatak ne deluje previše težak.
Trener žutih, Hadar Rami, raspolaže izvanrednom spoljnom linijom koju čine Endrju Gaudlok, Devin Smit i Soni Vims, koji su ujedno i najefikasniji košarkaši u svojoj ekipi.
Inače, Gaudlok je rekorder Evrolige po broju postignutih trojki na jednoj utakmici (10)!
Makabi se nalazi među prvih pet ekipa po broju prosečno postignutih koševa, međutim, razlog za nešto slabiji učinak od očekivanog je igra u odbrani, zbog čega ekipa gubi mečeve u kojima rivalu dopusti više od 80 poena.
Gosti su u prvenstvu Nemačke neprikosnoveni, bez ijedne izgubljene utakmice posle 13 kola, ali imaju problema da takvu formu prenesu i u Evroligu. Bamberg je doduše imao nekoliko tesnih poraza, tako da njegov položaj na tabeli može da zavara svakog protivnika u proceni snaga nemačkog šampiona.
Iskusni Nikos Zisis je zadužen za kreaciju igre, dok su dvojica od kojih najviše zavisi igra u napadu, Italijan Nikolo Meli i Amerikanac Darius Miler.
Rivali imaju međusobnu istoriju od svega dva susreta, koji su rešeni sa po jednom pobedom obe ekipe.
Predlog za tip – H1 I četvrtina.
Utakmica počinje u 18:45.