Makabi

Makabi želi da nastavi seriju pobeda

Posle tri uzastopne pobede u Evroligi, Makabi želi i četvrtu, a ekipa protiv koje će u četvrtak uveče pokušati da je ostvari u Menora Mivtahim dvorani je jedna od četiri turske ekipe u takmičenju, Efes iz Istanbula.
Makabi je oduvek poznat kao tim koji izuzetno retko gubi pred svojima navijačima, međutim, to se ove sezone ekipi Hadara Ramija dogodilo već dva puta. U oba slučaja pobede su iz Tel Aviva odneli španski timovi, odnosno Real i Barselona.
Dosadašnjim učinkom u ekipi se izdvajaju Endrju Gaudlok i Soni Vims, kao i veteran Devin Smit.
Inače, Gaudlok drži rekord takmičenja po broku ubačenih trojki na jednoj utakmici (10), koji je postigao pre dve godine igrajući za Fenerbahče.
Efes je pred ovu sezonu doveo novog trenera, poverivši poslove struke Velimiru Perasoviću. Ekipa međutim nije započela novu sezonu na način na koji se očekivalo, odnosno izgubila je prve tri utakmice.
Ipak, forma se stabilizovala u prethodnom periodu, pa je višestruki šampion Turske polovinu svojih pobeda u takmičenju ostvario u tri poslednja kola, pobedivši Crvenu Zvezdu i Uniks, dok je poraz došao samo u velikom derbiju sa Fenerbahčeom.
U sastavu trenutno najviše pruža reprezentativac Francuske, Tomas Uertel, koji je istovremeno najbolji strelac i asistent, dok su Tejlor Hanikat i Danston Brajant zaduženi za borbu pod obručima.
Uertel je prošle sezone ppostao rekorder Evrolige po brou asistencija, kako prosečno po utakmici (skoro 8), tako i u ukupnom broju (190) u jednoj sezoni!
Od 1998. godine, rivali su se sreli 12 puta, a od ukupno pet pobeda Efesa, samo je jedna postignuta u Tel Avivu (2002).
Makabi će verovatno od samog početka želeti da ostvari prednost u čemu će imati podršku pune dvorane, dakle logičan izbor je H1 prva četvrtina.
Utakmica počinje u 20:05.