Mančester ”gori”, Murinjo i Gvardiola ponovo na suparničkim klupama!

Kao vrhunac kola ”kola gradskih derbija” u Premijer ligi, na Old Trafordu će se sastati Mančester Junajted i Mančester Siti, svako sa velikim ambicijama dodatno podgrejanim gradskim rivalitetom koji je posebno narastao u prethodnoj deceniji.


Mančester Siti i Pep Gvardiola sigurno ne žele da propuste priliku da ovako rano u toku lige slome otpor sada već jedonog ozbiljnog konkurenta za titulu u Premijer ligi! Sa tri nova pobeda razlika bi iznosila verovanto nedostižnih jedanaest u korist Građana, koji bi na miru mogli da se posvete pripremi dela sezone koji će uslediti u 2018. godini, kao i planiranju strategije za UEFA Lige šampiona.

Pored toga, Siti bi trijumfom na Old Trafordu izjednačio jedan rekord koji je postavila legendarna Nepobediva generacija Arsenala još 2002, a radi se o četrnaest uzastopnih pobeda u Premijer ligi!

Kada je u pitanju Junajted, očito je da stvari sve brže dolaze na svoje mesto, a da se kockice u Murinjovom planu sve bolje uklapaju. Posle nekih tesnih pobeda i mečeva sa malo golova, dobijenih čvrstom odbranom i Degeinim intervencijama, Crveni đavoli su preokrenuli ćurak naopako i počeli da igraju sve efikasnije, što Murinjo u principu sebi i može da dopusti jer ima dovoljan broj izvanrednih ofanzivnih fudbalera. Drugo je pitanje da li on to želi, ili mu je draže da na terenu vidi zatvorenije varijante svog tima.

Nažalost, veliki derbi će proći bez Pola Pogbe koji je suspendovan zbog isključenja na Emiratima.

Inače, Murinjo i Gvardiola su tokom godina 16 puta odmerili snage, a Španac ima tu čast da je ostvario više pobeda od svog kolege (8:5).

Meridianbet kvote za ovu utakmicu momžete pogledati ovde.


12.4.2015. Mančester Junajted – Mančester Siti


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *