Marko Prljević

Marko Prljević: Jermenski Širak želi duplu krunu!

Iz brdovitog Užica, krenuo je prema Beogradu, obišao zatim ravnu Vojvodinu pa otputovao i u Bosnu i Hercegovinu.

Fudbalski put vodio je Marka Prljevića od užičke Slobode u kojoj je zaigrao još kao sedmogodišnjak, preko Radničkog sa Novog Beograda, FK Policajca, klubova Big Bula, Inđije i Donjeg Srema, beogradskog Rada, pa sve do banjalučkog Borca. Ni tu se nije zaustavio– s kopačkama na nogama, zaputio se u Jermeniju, gde trenutno nastupa za fudbalski klub Širak.

Širak je klub koji je godinama unazad u samom vrhu jermenskog fudbala, pa sam zato početkom avgusta prošle godine s radošću prihvatio poziv da pojačam njihove redove„, objašnjava naš internacionalac.

Nije bilo lako doći u nepoznatu zemlju, ali ljubav prema fudbalu, želja za učenjem i upoznavanjem nečeg novog, kao i ljubaznost i gostoljubivost ljudi iz kluba i generalno jermenskog naroda, okakšali su Marku preseljenje u novu sredinu. Brzo se uklopio, stekao prijatelje i uhvatio fudbalski ritam ove zemlje, koji se, kako kaže, razlikuje od onog koji viđamo na našim stadionima.

U Jermeniji se igra drugačije nego na našim prostorima. Fudbal je tamo brži i otvoreniji, dok se u Srbiji više pažnje posvećuje taktici. Domaće ekipe igraju dosta opreznije i dosta čvršće od Jermena„, priča Prljević.

Talentovanom igraču poput njega, bilo je lako da se „resetuje” i svoj stil igre prilagodi takmičenju u kome nastupa.

Liga je dosta ujednačena i pred početak prvenstva nema izrazitih favorita. Ništa nije potpuno izvesno i uvek se mogu desiti neka iznenađenja. U prethodne četiri godine, trofej su osvajala četiri različita kluba. Malo ima i monotonije jer se liga ove godine „skratila”, pa u njoj učestvuje samo šest klubova„, kaže Marko, čiji klub Širak planira da se ove sezone domogne titule.

Od starta takmičenja, ekipa je lider u prvenstvu, pa su ambicije kluba da vodeću poziciju zadrže i po završetku poslednjeg kola.

Trofej šampiona Premijer lige nije jedina titula za koju ćemo se boriti. Predstoje nam i utakmice polufinala Kupa. I tu ćemo dati sve od sebe i pokušati da ostvarimo najbolji rezultat„, optimističan je Prljević za koga su sada zainteresovani i brojni drugi klubovi.

U ovom prelaznom roku, on je dobio nekoliko ponuda, ali je odlučio da ostane veran Širaku gde se nada osvajanju duple krune. Dobrim nastupima u jermenskom prvenstvu, Marko Prljević pokušaće da se nametne i tako ostvari neki ozbiljan angažman koji bi mu obezbedio rešenje egzistencijalnog pitanja.