Marsej

Marsej prosto obožava crveno vino!

I pored trenutnog tavorenja u sredini tabele, utakmica Marsej – Bordo u Francuskoj uvek izaziva veliku pažnju. Klubovi su višestruki šampioni svoje zemlje, Marsej čak u svojoj kolekciji trofeja ima i onaj koji se dodeljuje za pobedu u Ligi šampiona, dok je Bordo na evropskoj sceni manje uspešan, ali je ipak jednom trijumfovao u nekadašnjem Intertoto kupu.
Marsej je nedavno pretrpeo i neke izmene na organizacionom planu, pošto je na mesto sportskog direktora stigao Andoni Zubizareta. Ono što je mnogo važnije je da je ekipa Rudija Garsije počela da osvaja bodove i da napreduje ka sredini tabele.
Velodrom je i dalje neosvojiv u ovom prvenstvu, ponajviše zahvaljujući izvanrednoj odbrani koja je protivnicima dopustila samo jedan pogodak na pet utakmica. Ono čime će Garsija najviše morati da se pozabavi u narednom periodu je mala efikasnost napadača, a pogotovo učinak na gostovanjima, na kojima je Marsej i dalje bez pobede!
Podatak da je više od polovine golova svoje ekipe (11), postigao Gomis (6), jasno ukazuje na to da postoje određeni problemi kako u stvaranju prilika, tako i u njihovoj realizaciji.
Bordo je sezonu počeo potpuno drugačije od Marseja, odigravši odlično u prvih nekoliko kola, da bi u poslednjih mesec dana pobedio samo u Liga kupu (Šateru).
Žirondinci su ipak, dobri na gostovanjima gde su izgubili dva puta, ali u oba slučaja od timova iz vrha tabele, Tuluza i PSŽ-a.
U ovom starom derbiju, rivali su se na Velodromu sastajali 53 puta, a druženje se uglavnom završavalo trijumfima domaćeg tima!
Naime, Beli su pobedili čak 29 puta, dok je Bordo samo u pet slučajeva uspeo da svoje vino začini ukusom pobede!
To se nije dogodilo od 2008. godine, od kada je Marsej pobedio pet puta, dok su se 4 meča završila bez pobednika.

Predlog: bar jedno poluvreme bez pobednika, 0-1 gola.

Utakmica počinje u 20:45.