Međunarodni fudbal: Amerikanci žele još jedan revanš

Međunarodni fudbal: Amerikanci žele još jedan revanš

Amerika i Gana su razvili zanimljiv rivalitet u poslednjih par decenija, iako bi neko mogao da spori da se samo pet odigranih utakmica može uopšte tako nazvati.


Ali može, jer su ti mečevi bili veoma zanimljivi i uzbudljivi, a čak i ta brojka za susrete nacionalnih selekcija ne može da se proglasim malom i zanemarljivom. U te okršaje spadaju i tri takmičarska susreta sa tri poslednja Svetska kupa (Nemačka 2006, Južna Afrika 2010 i Brazil 2014).

Amerikanci posebno pamte prvu utakmicu i poraz od 2:1, koji je tada zapečatio sudbinu selektora Brusa Arene, odnosno okončao njegov prvi mandata, pošto se on trenutno ponovo nalazi na klupi Jenkija.

Drugi susret se završio čak i šokantnije za reprezentaciju SAD, koju je Gana na mundijalu u Južnoj Africi pobedila istim rezultatom, ali koji je postavljen u produžecima pogotkom Asamoe Gijana.

https://meridianbet.rs/sr/kladjenje-kvote/lige/106

Kakav takav revanš je usledio četiri godine kasnije, odnosno na poslednjem Svetskom prvenstvu odigranom u Brazilu pre tri godine, kada su Amerikanci u grupnoj fazi takmičenja uzvratili na identičan način, odnosno istovetnim rezultatom. To je ujedno bila i jedina pobeda na takmičenju za ekipu koju je vodio Jirgen Klinsman.

Zanimljivo je da je i posle tog meča stradao selektor, tada je to bio Kvesi Apija, a kuriozitet je pojačan time što je i on ponovo na klupi Gane, međutim, njegovo vođstvo sa klupe nije bilo dovoljno da pre dva dana spreči poraz svog tima od kombinovanog sastava Meksika.

Ovaj susret se igra u Ist Hartfordu u državi Konektikat, a selektor domaćina Brus Arena će isprobati neke od fudbalera koji su ranije bili deo nacionalnog tima, kao što su Mat Mijazga i Huan Agudelo. Ideja je i da se privere mogućnosti mladih i talentovanih fudbalera u koje spadaju Kristijan Roldan i Kejlin Akosta, pa i nešto stariji Mat Hedžis i Dom Dvajer. Na ove fudbalere se računa i za Gold Kup, što će biti veliki test mogućnosti ovih fudbalera u godini pred Svetski kup.

Meridianbet kvote za ovu utakmicu se nalaze ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *