Argentina

Međunarodni fudbal: Argentina sa Mesijem na Lužnikiju

Kao domaćin i organizator Svetskog kupa, Rusija je bila pošteđena neizvesnih kvalifikacija, pa je za Zbornaju praktično svaki meč od završetka prošlogodišnjeg šampionata Evrope u Francuskoj, bio deo priprema za mundijal.


Rusija će jednu od jačih utakmica u ranoj fazi spremanja za domaćinstvo odigrati protiv Argentine na moskovskom stadionu Lužniki, koja će u sklopu ”pohoda na Rusiju” u istoj zemlji odmeriti snage i sa Nigerijom, samo će poprište biti stadion u Krasnodaru.

Gaučosi su stigli u Moskvu sa velikim olakšanjem posle izuzetno teške kampanje u kvalifikacijama koje su na jedvite jade uspeli da okončaju direktnim plasmanom na Svetski kup. Pasoše je vizirao Lionel Mesi koji je sam pobedio Ekvador u poslednjoj utakmici postigavši tri gola posle šokantnog pogotka domaćina već u prvom minutu utakmice!

Međunarodni fudbal: Argentina sa Mesijem na LužnikijuMesi se nalazi u sastavu koji je doputovao u Rusiju, ali u njemu nema jednog od najboljih strelaca u evropskim ligama, Gonzala Iguaina. Uopšte je zanimljiva priča o timu čiji su napadači vodeći igrači u najjačim klubovima, ali već odavno takvu igru ne mogu da prenesu u nacionalni tim koji je bez trofeja već dugo godina.

Da neki problem postoji videlo se i u ovom kvalifikacionom ciklusu u kome je Argentina postigla samo 19 golova, što u poređenju sa 41 koliko je dao Brazil, zaista deluje neverovatno. Da se podsetimo samo nekih od imena argentinskih napadača – Mesi, Aguero,Dibala, Iguain, Di Marija, Ikardi…Šta reći?

U sastavu se za ovaj susret našlo mesta i za Leandra Paredesa koji igra za Zenit i koji je upoznat sa kvalitetom ruskih reprezentativaca koji su svi članovi domaćih timova. Zanimljivo je da će dres Zbornaje nositi i jedan Brazilac, odnosno fudbaler sa dvojnim državljanstvom, Mario Fernandez koji igra u moskovskom CSKA na poziciji desnog beka.

Postoji mogućnost da selektor Stanisalv Čerčesov u narednom periodu isproba i neke talentovane mlade fudbalere, pre svega Antona Mitruškina, dok je Aleksander Golovin već neko vreme član najbolje selekcije iako po godinama može da nastupa i za mladi tim.

Rusija se nije naročito pokazala na Kupu Konfederacija pa joj je sigurno stalo da se pred najavljenih 80 hiljada navijača pokaže u što boljem svetlu. Ako se pretpostavi da je kod Argentine došlo do emotivnog pražnjenja posle mučnih, ali na kraju uspešnih kvalifikacija, onda je predlog za tip iks po Meridianbet kvoti 3,50.

Ostale koeficijente možete pogledati ovde.


10.10.2017. Da li će Argentina ostati bez Svetskog kupa?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *