Međunarodni fudbal: Belgija bez Azara u susretu sa Češkom

Međunarodni fudbal: Belgija bez Azara u susretu sa Češkom

Iako će protiv Češke igrati bez Edena Azara, Belgija u svom sastavu ima veliki broj pravih fudbalskih zvezda što joj omogućava da u prijateljskom susretu na briselskom stadionu stadionu Kralj Boduen, bude izraziti favorit.


I pored neočekivanog remija sa Grčkom u prethodnom kolu kvalifikacija za Svetski kup u Rusiji, Crveni đavoli se i dalje nalaze u vođstvu u svojoj grupi, prikazavši ubedljivo najbolju igru od svih konkurenata.

To je uostalom i manir ove selekcije u nekoliko poslednjih kampanja za odlazak na velika takmičenja, na kojima međutim, i pored izvanrednog tima, još nisu uspeli da urade ništa značajnije.

Za nekoliko dana Belgija nastavlja sa kvalifikacionim mečevima, a na redu je utakmica sa Estonijom koju su u novembru prosto ”sastavili sa zemljom” i pobedili sa 8:1! Tih osam pogodaka su samo deo najefikasnijeg bilansa u grupi od 22 postignuta gola i samo dva primljena!

Međunarodni fudbal: Belgija bez Azara u susretu sa Češkom

Pretpostavlja se da će Roberto Martinez dati slobodan dan nekim od reprezentativaca koji su imali napornu sezonu u svojim klubovima. Veliki izbor sjajnih igrača, kao i status same utakmice mu to i dopušta, a osim spomenutog Azara, zbog povrede će odsustvovati još samo Musa Dembele i Tomas Munije.

Češka je u Brisel doputovala sa dve pobede u poslednjim mečevima u svojoj kvalifikacionoj grupi, pa bi se moglo zaključiti da im je forma posle lošijeg početka kampanje, u blagom usponu.

Gosti u svom sastavu nemaju tako zvučna imena kao njihov domaćin, ali bi napad trebalo da predvodi jedan od mladih fudbalera koji su obeležili sezonu u italijanskoj Seriji A, Patrik Šik. Za ovog dvadesetjednogodišnjeg fudbalera Sampdorije koji je postigao 11 ligaških pogodaka, već je zainteresovan veliki broj velikih klubova, a na prvom mestu šampion Italije, Juventus.

U vezi sa ovim susretom, treba reći da su Belgija i Češka (od osamostaljenja) do sada odigrale 4 prijateljska susreta i da su Česi ostvarili tri pobede, dok je jedna utakmica okončana bez pobednika.

Belgija je međutim, bila uspešnija u dva takmičarska okršaja odigrana pre 16 godina, kada je u oba meča pobedila sa po 1:0.

Predlog za tip je GG i to već u provm poluvremenu, a Meridianbet kvote pogledajte ovde.


25.3.2017. Kvalifikacije: Belgija i Portugal sigurno pobeđuju, ali iz kog znaka?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *