Međunarodni fudbal: Čile nema nameru da ispusti prvo mesto!

Međunarodni fudbal: Čile nema nameru da ispusti prvo mesto!

I pre početka Kupa konfederacija, bilo je jasno da je Čile uz Nemačku, najveći favorit ne samo za prolazak u polufinale takmičenja, već i za osvajanje prvog mesta u grupi B.


Da bi se takva predviđanja i obistinila, potrebno je da Crveni na stadionu moskovskog Spartaka ne izgube od Australije, čak im je dozvoljen i minimalan poraz, a za ”pol” poziciju  ponešto zavisi i od toga šta uradi Nemačka u duelu sa Kamerunom.

Sa druge strane, Australija bi trebalo da pobedi sa najmanje dva gola razlike da bi se našla u polufinalu, dok bi trijumf izražen manjom razlikom, morao da da sačeka rezultat druge utakmice u grupi.

Huan Antonio Pici će od svojih fudbalera zahtevati maksimalnu koncentraciju u odbrani, jer je Australija pokazala da nema mreže na ovom turniru koju ne može da zatrese.

Čile je mnogo kvalitetniji tim, što uostalo pokazuje i ogromna razlika u trenutnim mestima koje selekcije zauzimaju na FIFA rang listi – Australija je 48, a šampion Južne Amerike četvrti!

Australija je protiv Nemačke pružila solidnu partiju, možda je mogla i da ne izgubi, a protiv Kameruna je na terenu delovala veoma povezano i ozbiljno. Selektor Ange Postekoglu sigurno neće oklevati da protiv Čilea pripremi što ofanzivniju taktiku sa ciljem da dođe do rezultata koji njegove fudbalere ostavlja na takmičenju.

Selekcije su se dva puta susrele na mundijalima i to sa razlikom od 40 godina (Nemačka 1974, Brazil 2014), a epilog tih odmeravanja snaga je remi i pobeda Čilea u novijem okršaju (3:1).

Pobeda Čilea ne bi trebalo da dođe u pitanje, a predlog za tip je 2-3 gola u prvom delu igre po Meridianbet kvoti 2.65.


22.6.2017. FIFA Kup konfederacija: kvote su izjednačene, a da li Čile može da savlada Nemačku?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *