Međunarodni fudbal: Irska umorna, Urugvaj mora maksimalno čak i u prijateljskoj

Međunarodni fudbal: Irska umorna, Urugvaj mora maksimalno čak i u prijateljskoj

Utakmica koja će u nedelju sigurno privući dosta pažnje, je duel Irska – Urugvaj, koji će se odigrati na Aviva stadionu u Dablinu.


Susret će se sa posebnim zanimanjem pratiti u Srbiji, jer se Irska nalazi sa Orlovima u istoj grupi kvalifikacija za Svetski kup u Rusiji, štaviše, ima isti boroj bodova i trenutno je najozbiljniji konkurent sastavu Slavoljuba Muslina.

Međutim, iako su u ”ruskoj kampanji” za sada neporaženi, Irci su u dva poslednja prijateljska meča doživeli poraze. Jedan od tih poraza se desio pre samo dva dana na Metlajf stadionu u Nju Džersiju gde su se sastali sa Meksikom.

Rezultat utakmice je na kraju bio 3:1 za Sombrerose koji tako i posle pet mečeva ne znaju za poraz od Irske. Jedini strelac za ekipu Martina O’ Nila je bio rezervni fudbaler Stiven Glison.

Urugvaj se našao u veoma nezgodnoj situaciji u južnoameričkoj grupi kvalifikacija, zahvaljući uzastopnim porazima od Čilea, Brazila i Perua. Tako su Urusi pokvarili skoro idealan položaj na tabeli, jer ih je prestigla Kolumbija, dok su im za petama Čile sa istim brojem bodova i Argentina sa samo jednim bodom manje.

Urugvaj zapravo nema problema sa postizanjem golova, a i kako bi kad u istom dresu igraju Luis Suarez i Edinson Kavani, ali je odbrana veoma problematična, pogotovo u tri navedene utakmice u kojima je primila čak devet golova!

Ovo je dakle susret timova sa izvanrednom odbranom (Irska) i odličnim napadom (Urugvaj) i pomalo različitim motivima – domaćin ne mora ništa da dokazuje, dok gosti moraju da ozbiljno shvate čak i prijateljske susrete. Predlog za tip je dvojka po Meridianbet kvoti 2.45.


24.3.2017. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo: Vels ili Irska, čija nam pobeda odgovara?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *