Međunarodni fudbal: Italija potapa Urugvaj na Azurnoj obali?

Međunarodni fudbal: Italija potapa Urugvaj na Azurnoj obali?

Iako se ne igra na Apeninskom poluostrvu, već na Azurnoj obali, tačnije u Nici, Italija je ta selekcija kojoj je pripala uloga favorita u prijateljskom susretu sa Urugvajem.


Razloga za to ima više, a samo neki od njih su odlična forma u kojoj se nalaze Azuri, kao i veća koncentracija kvaliteta u samoj ekipi. Selektor Italije Đampjero Ventura će posle pobede protiv San Marina bez fudbalera Juventusa od čak 8:0, verovatno ponovo iskoristiti priliku da isproba neke nove kombinacije u sastavu koji je od septembra nanizao šest pobeda i dva remija u zvaničnim mečevima.

Sa druge strane, Urugvaj ima obavezu da popravi loš utisak koji je pre tri dana ostavio u Dablinu gde je prilično lako izgubio od Irske sa 3:1.

Italija u predstojećem periodu ima još jedan duel iz kategorije ”lakših treninga” pošto je očekuje susret sa Lihtenštajnom, dok Urugvaj ide na pauzu koja će mu koristiti za ”vidanje rana” zadobijenih u kampanji za mundijal u Rusiji.

Ventura je zapravo odlično zamenio Kontea na klupi reprezentacije, sa kojom je u kvalifikacijama pobedio sve protivnike osim Španije (1:1 u Torinu) i u sastav uspešno uključio neka nova imena. Među onima od kojih se dosta očekuje u neko naredno vreme su fudbaler Milana, Đanluka Lapadula, centarhalf Matija Kaldara, Domeniko Berardi i Andrea Konti.

fudbal

Protiv Urugvaja bi u sastavu trebalo da se nađe Andrea Beloti, jedan od onih koji su obeležili sezonu u Seriji A. Ovaj fudbaler je igrajući za Mihajlovićev Torino postigao 26 golova i imao osam asistencija, što ga čini najboljim italijanskim golgeterom, budući da su ispred njega Džeko i Mertens,  ispod dvojica Argentinaca, Iguain i Ikardi!

Takođe bi trebalo očekivati da se na terenu pojave Verati, De Rosi i Bernadeski, kao i Lorenco Insinje.

Pored već najavljenog odsustva Luisa Suareza, Urugvaj će možda biti i bez drugog sjajnog napadača pošto je Edinson Kavani zaradio povredu na utakmici sa Irskom, što  bi značilo znatno lakši posao za odbranu Azura.

Oskar Tabarez na raspolaganju nema ni Dijega Godina, pa se veče u Nici može pretvoriti u pravu noćnu moru za Uruse.

Ako se tome pridoda želja Italijana za osvetom zbog poraza na prethodnom Svetskom prvenstvu, možda je pravi tip za ovu utakmicu pobeda Azura u oba poluvremena, a Meridianbet kvote se nalaze ovde.


4.6.2017. Međunarodni fudbal: Irska umorna, Urugvaj mora maksimalno čak i u prijateljskoj


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *