Međunarodni fudbal: ko će Čileu na megdan, Nemačka ili Meksiko?

Međunarodni fudbal: ko će Čileu na megdan, Nemačka ili Meksiko?

Koliko je Nemačka silna u fudbalu vidi se i po tome što čak i kada na veliko takmičenje dođe sa drugim timom, na kladionicama ima više od 50% šansi da savlada jedan Meksiko, koji je u poslednjih bezmalo 40 utakmica, izgubio samo dva puta!


Joakim Lev je u Rusiju poveo ekspediciju sačinjenu od fudbalera koje je želeo da proveri da bi imao što jasniju sliku na koga i u kolikoj meri može da računa u narednom periodu koji obuhvata nastavak kvalifikacija, pa i sam Svetski kup sledeće godine. Samo devet od 23 igrača koji su doputovali na Kup Konfederacija imaju dvocifren broj nastupa za nacionalni tim.

Panceri, koji inače nikada nisu osvojili ovo takmičenje, nastup u grupi su završili na prvom mestu, a u tri utakmice su postigli čak sedam golova, od čega su po dva delo Tima Vernera i Larsa Stindla.

Odbrana nije bila toliko pouzdana, pa je na svakom meču skrivila bar po gol, a na uvertiri sa Australijom čak dva, ali to nije ništa neuobičajeno kod ekipa u kojima se defanzivci nedovoljno poznaju ili su još neuigrani.

Zato napad deluje na prepoznatljivom nivou najbolje selekcije na planeti, a posebno je oduševio Verner, koji je u prethodnih pet utakmica za klub i reprezentaciju postigao čak šest golova! Njegove odlične igre za Lajpcig su jedan od razloga zašto se debitant u Bundesligi na kraju sezone našao plasiran na čak drugo mesto što mu je donelo i Ligu šampiona!

fudbal

Huan Karlos Osorio predvodi ekipu koja je u prethodne dve godine izgubila samo dva zvanična susreta, što je činjenica koja izaziva poštovanje i kod najvećih svetskih selekcija. Njemu je uspelo da od Sombrerosa napravi tim koji na terenu deluje homogeno i disciplinovano, pa rezultati nisu mogli ni da izostanu.

El Tri je pod njegovim vođstvom poražen samo od Čilea u takmičarskoj, a od Hrvatske u prijateljskom susretu!

Za razliku od Pancera, Meksiko spada u osvajače FIFA Kupa Konfederacija (1999), a u sastavu se nalazi jedini fudbaler koji se seća tadašnjeg slavlja, nekadašnji fudbaler Barselone, Rafa Markez!

U Rusiji je pažnju na sebe skrenuo fudbaler PSV-a, Hirving Lozano, strelac odlučujućeg pogotka na utakmici sa selekcijom domaćina turnira.

Nemačka i Meksiko su odmerili snage na istom takmičenju kada se ono 2005. godine održalo u Nemačkoj, kada je pobeda posle pravog vatrometa golova, u produžecima pripala domaćinu (4:3).

El Tri nikada nije pobedio Pancere u takmičarskom susretu. Da li je polufinale Kupa Konfederacija pravi momenat?  Meridianbet kvote za duel u Sočiju pogledajte ovde.


19.6.2017. Reprezentativni fudbal: Nemačka i Australija su na terenu, očekujte golove!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *