Međunarodni fudbal: ko će da izgori na Tiganju - Holandija ili Obala Slonovače?

Međunarodni fudbal: ko će da izgori na Tiganju – Holandija ili Obala Slonovače?

Posle očajnih evropskih kvalifikacija i propuštanja šampionata Starog kontinenta prošle godine u Francuskoj, Holandija je daleko od ”blistanja” i u grupi A kvalifikacija za mundijal u Rusiji.


Francuska je daleko odmakla, a ispred Lala se nalaze još Švedska i Bugarska od koje su i doživeli poraz krajem marta, što može da ih skupo košta prilikom krajnjeg svođenja računa.

Zadatak da popravi stanje na sebe je preuzeo Dik Advokat, što će ovom proverenom stručnjaku biti treći mandat na klupi Narandžastih. On će zajedno sa legendarnim Rudom Gulitom preuzeti dužnost na sledećem kvalifikacionom meču sa Luksemburgom, dok će tim protiv Obale Slonovače voditi Fred Grim, koji je bio na klupi i na utakmici sa Marokom koju je Holandija pre nekoliko dana dobila sa 2:1.

Grim će na raspolaganju imati znatno pojačan sastav u koji se vraćaju Roben, Vajnaldum, Strotman, Blind i Klasen.

Mesto u ekipi bi trebalo da dobije i Vesli Snajder, čime bi izjednačio Van Der Sarov rekord od 130 utakmica u dresu nacionalnog tima!

Obala Slonovače sledeće nedelje igra duel Afričkog kupa nacija sa Gvinejom, a na roterdamski Tiganj stiže posle remija u prijateljskom okršaju sa Beninom.

Za goste bi trebalo da nastupe Žervinjo iz Rome, Bejli iz Mančester Junajteda, Zaha iz Kristal Palasa, kao i sjajni Kesi koji igra za Atalantu.

Holandija i Obala Slonovače su srele samo jednom u zvaničnim utakmicama, kada je na Svetskom kupu 2006. godine u Nemačkoj, Holandija pobedila sa 2:1.

Predlog za tip je GG u drugom delu igre, a Meridianbet kvote pogledajte ovde.


10.10.2016. Holandija uvek teško kod kuće sa Francuskom


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *