Međunarodni fudbal: koliko je regea Jamajka sačuvala za finale?

Međunarodni fudbal: koliko je regea Jamajka sačuvala za finale?

Koliko je zapravo daleko šesta titula pobednika Gold kupa, selekcija SAD će saznati veoma brzo, pošto je na takmičenju preostao još samo finalni susret u kome će se na Levi stadionu u Santa Klari suprotstaviti Jamajka.


Iako je ekipa Brusa Arene izraziti favorit u ovom duelu, Jamajčani su u polufinalu napravili najveće iznenađenje na takmičenju tako što su pobedom nad Meksikom ostavili El Tri bez šampionske krune i istovremeno se revanširali za prošlogodišji poraz u finalu!

To je za Rege bojse do sada najveći uspeh na Gold kupu, koji bi mogli da nadograde ako savladaju selekciju SAD. Igrajući snažnu odbranu koja je u pet odigranih mečeva na turniru svojim protivnicima dopustila samo dva gola (El Salvador i Kanada su dali po jedan), Jamajka je po drugi put za redom stigla do finala, za ovu ekipu, prilično značajnog takmičenja.fudbal

Pre dve godine Jamajka je u polufinalnom okršaju pobedila SAD, što je toj reprezentaciji jedina pobeda u pet poslednjih mečeva sa istim rivalom, koji ih je u tom periodu pobedio četiri puta. Štaviše, Rege bojsi su SAD pobedili u samo dva susreta još od 1988. godine, mada su selekcije odigrale prilično veliki broj mečeva u okviru kvalifikacija za FIFA Svetski kup.

Posle prve utakmice i ne baš sjajnog izdanja u remiju sa Panamom, trener domaćeg sastava je odlučio da se ipak okrene proverenim snagama i imenima kao što su Altidor, Dempsi i Bredli, koji su mu doneli pobede, iako ne uvek lake, u sledeća četiri meča na Gold kupu, uključujući i polufinalnu nad Kostarikom koja im je prečesto zagorčavala život.

Upravo su prva dvojica svojim goovima odveli Jenkije u finale, a Dempsi je izjednačio rekord Lendona Donovana sa 57 golova u dresu nacionalnog tima! Ključ utakmice možda bude igra veterana u sastavu Brusa Arene, ali i sjajna defanziva Rege bojsa. Meridianbet je kvotu na iks procenio na odličnih 3.80, a pobedu Jamajke na 7! Da li će se probuditi Marlijev duh?


23.7.2017. Međunarodni fudbal: SAD nema lak zadatak protiv Kostarike


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *