Međunarodni fudbal: Meksiko neće imati milosti prema Novom Zelandu

Međunarodni fudbal: Meksiko neće imati milosti prema Novom Zelandu

Ako je Meksiko dva puta tresao mrežu šampionu Evrope, imao više šuteva prema golu i izveo više kornera, kakav fudbal Sombrerosa može da očekuje slabašni Novi Zeland, koji je i protiv Rusije imao dosta sreće?


Odgovor na to pitanje ćemo dobiti u sredu uveče posle okršaja ovih timova u Sočiju, ali ako se u obzir uzmu prethodni rezultati međusobnih mečeva Meksika i Novog Zelanda, onda se Kivijima ne piše ništa dobro!

Naime, ove selekcije su se u zvaničnim mečevima srele pet puta a ppobednik je uvek imao isto ime – Meksiko. Štaviše cetralnoamerička selekcija je svom protivniku napunila mrežu sa 16 pogodaka, a u dva takmičarska odigrana tokom 2013. godine, ukupan rezultat je bio 9:3 za El Tri! Uz to, Meksiko je na FIFA rang listi bolje plasiran za čak 78 mesta.

fudbal

Huan Karlos Osorio je u Rusiju doveo tim koji se zaista nalazi u odličnoj formi, koji uopšte nema problema da postigne gol čak i najjačim svetskim reprezentacijama. Karlos Vela i Havijer Hernandez igraju odlično, pa će odbrana Novog Zelanda biti dobro zaposlena tokom čitavog susreta. Nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda je pogotkom protiv Portugala stigao do 48 gola na 93 utakmice u zelenom dresu. Takođe je zanimljivo da je Hernandez sa četiri gola drugi najbolji strelac u istoriji takmičenja, odmah iza još jednog Meksikanca, legendarnog Kuatemoka Blanka (9)!

Meksiko spada u osvajače prestižnog takmičenja (1999.), a do polufinala je stizao u dva navrata (1995 i ponovo posle deset godina).

Osorio će verovatno iskoristi to što ima veći broj kvalitetnih fudbalera nego Novi Zeland, pa će napraviti neke izmene. Očekuje se da na teren istrči i veteran Rafa Markez, jedini fudbaler koji zapravo zna kako izgleda podići pehar Kupa konfederacija pošto je bio član generacije El Tri koja ga je osvojila pre 18 godina!

Novi Zeland je i posle deset utakmica na ovom takmičenju i dalje bez pobede, a verovatno će tako ostati i nakon okršaja u Sočiju. Predlog za tip je veliki broj golova u mreži Novozelanđana, najmanje četiri, za šta Meridianbet nudi kvotu 3.60.


18.6.2017. Portugal i Ronaldo debituju na Kupu konfederacija, prvi rival Meksiko!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *