Posle relativno očekivanih rezultata na Gold kupu, stiglo se do polufinalnih mečeva, od kojih će prvi u kome se u glavnim ulogama nalaze domaćin SAD i Kostarika

Međunarodni fudbal: SAD nema lak zadatak protiv Kostarike

Posle relativno očekivanih rezultata na Gold kupu, stiglo se do polufinalnih mečeva, od kojih će prvi u kome se u glavnim ulogama nalaze domaćin SAD i Kostarika, biti odigran na stadionu u Arlingtonu, gde svoje mečeve igra klub američkog fudbala, Kauboji iz Dalasa.


SAD do sada nisu ostavili posebno povoljan utisak, iako se dosta govorilo o kvalitetima mladih fudbalera koje je selektor Brus Arena uvrstio u sastav za ovo takmičenje. Možda je i to razlog zbog čega su u četvrtfinalu protiv El Salvadora igrali oni iskusniji kao što su Dempsi, Altidor i Bredli, ali ni oni nisu sasvim ispunili očekivanja, pa je i pored trijumfa od 2:0, domaća selekcija imala povremeno ozbiljnih problema da se odbranai od napada El Salvadora.fudbal

Zanimljivo je da je Brus Arena na klupu fudbalske reprezentacije SAD došao umesto Jirgena Klinsmana koga je sa klupe ”oterao” poraz upravo od Kostarike (4:0) u kvalifikacijama za Svetski kup prošlog novembra! Ovo je njemu drugi mandat na istom zadatku, pošto je vodio Amerikance pre nešto više od deset godina.

Ni selektor Kostarike, Oskar Ramirez na Gold kup nije doveo najjači sastav, ali su njegovi fudbaleri ipak uspeli da ostanu neporaženi do sada, ostvarivši isti učinak kao i njihov protivnik – tri pobede i jedan remi.

SAD ima više kvaliteta i šansi za pobedu, ali treba ima u vidu da im Kostarika kao protivnik često nije odgovarao, odnosno da je u prethodnih sedam takmičarskih okršaja bilans potpuno ravnopravno podeljen na po tri pobede za svaki tim. Takođe, Kostarika je bolje plasirana na FIFA rang listi nego SAD (26-35).

Meridianbet kvote za ovaj meč se nalaze ovde.


8.7.2017. Međunarodni fudbal: Amerikanci nisu pobedili Panamu u tri poslednja susreta


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *