Mega

Mega i Cedevita efikasni, kečevi na Partizan i Zadar

Mega Leks je loše krenuo u sezonu i mlada ekipa sa Dejanom Milojevićem na čelu još uvek pre svega u odbrani traži izgubljeni balans.

Ni na poziciji pleja nije bilo adekvatnih igara pa je Jovan Novak stigao da popravi situaciju. Posle četiri kola imaju samo jednu pobedu i to onu na startu kada su jedva dobili Olimpiju. Cedevita se oporavila i posle dva startna poraza od direktnih rivala za titulu uspela je da pobeda dva puta. Sada Mega i Cedevita igraju međusobno duel u kome se očekuje mnogo poena, tako da predlažemo više od 167,5 poena.

Cibona će dobiti preslabi Karpoš kome očigledno nije mesto u ovoj ligi, čak i u Balkanskoj ligi u kojoj nastupaju su ubedljivo poraženi od Sutjeske. Uspeće defanzivno Cibona da ih nadjača, previđamo manje od 72,5 poena Karpoša.

Budućnost ide na nezgodno gostovanje u Laktaše i teško da će tim iz Podgorice ovde uspeti da pobedi ubedljvo kao u nekim utakmicama do sada. Hendikep od 7,5 poena je sasvim dovoljan da odigrate 1.

Partizan je previše dobro vođen sa klupe da bi izgubio od potpuno neuigrane Olimpije, ali je kvota na 1 premala. Ipak verujemo da će Slovenci dati više od 73,5 poena.

Zadar je imao vremena da malo odmori tim, a hrvatski predstanik ima problema pošto igra sa jako kratkom rotacijom. Umor ih je savladao u nemilosrdnom ritmu, ali sada su imali vremena da napune baterije. U goste im dolazi MZT koji je u međuvremenu otpustio dva Amerikanca i trenera, tako da ovde predlažemo 1.

Na kraju je gostovanje Crvene zvezde u Sloveniji meč kojim se zatvara kolo. Iako je Krka nezgodan i defanzivno sjajan tim ovde treba odigrati dvojku uz hendikep od 9,5 poena. Iako Zvezda na meč dolazi umorna posle neverovatnog meča sa Darušafakom u Evroligi  Krka jednostavno nema kvalitet da se suprotstavi timu Dejana Radonjića.