Mega želi da odigra bolje kako u Evropi tako i u ABA ligi

Mega efikasnija od Litvanaca, AEK “domaćinski”

Mega Leks u FIBA Ligi šampiona ne ostvaruje rezultate kakvi se od ekipe očekuju, kao ni u ABA ligi gde su za vikend poraženi.

Krka je za poen bila bolja od tima koji sa klupe vodi Dejan Milojević, a Mega Leks sada na svom terenu dočekuje Juventus. Litvanski tim igra defanzivnu košarku i za sada ima dve pobede. Mega je dobila samo Cibonu, a od Mornara su izgubili u tesnoj utakmici.

Granica poena na ovom meču je 170,5 poena, a iako očekujemo dosta poena na ovoj utakmici nismo sigurni da li će biti više od 170 poena. Ipak u pobedu Mege verujemo. Jovan Novak je doneo ekipi potrebnu sigurnost u kreaciji napada, ako se još popravi igra u odbrani pobede će doći. Ovde će ipak na svom terenu mladi tim Dejana Milojevića doći do pobede, a uz hendikep od -5,5 poena to je dovoljno za kec.

AEK dočekuje Dinamo Sasari na svom terenu u duelu dve ekipe koje bolje igraju na svom terenu. Sasari je dobio Zielonu Goru i Ostende na svom terenu, a izgubili su na gostovanju od Solnoka. AEK ima samo poraz od Bešiktaša koji je očigledno ubedljivo najbolja ekipa u grupi.

Nije Sasari ona ekipa koja je prethodnih sezona igrala i u Evroligi, tako da će uz pomoć publike AEK pobediti. Moglo bi da se desi i dvocifrenom razlikom, tako da je 1 uz hendikep -8,5 naš predlog.

U grupi gde je Mega Leks igraju Avelino i Ostende. Teško da Belgijanci imaju šanse u ovom duelu, oni su verovatno najveći kandidat za ispadanje iz takmičenja. Imaju tri poraza dok je Avelino naređao tri pobede. Granica poena je prilično mala, tako da verujemo da će se ovde preći 148,5 poena.

U grupi C sastajus e Rosa i Ušak, kao i PAOK i Lion. Neptunas je jedina ekipa bez poraza u ovoj grupi, a PAOK je izgubio samo u prvom meču i to posle produžetka. Lion je prva dva duela odigrao na jedan posed, da bi onda bio glatko poražen od Neptunasa. Očigledno nemaju snage da se izbore sa jačim ekipama, pa zato predlažemo da odigrate da će postići manje od 72,5 poena.

Poljska Rosa Radom je igrala produžetke već dva puta do sada, a jednom su glatko poraženi od Ventspilsa. Pitanje je u kom će se izdanju pojaviti večeras, ali kada igraju dobro mogu da se suprotstave i najjačim timovima.

Turski Ušak je imao dva startna poraza, ali im raspored nije išao na ruku. Sada igraju sa slabijim rivalima i vredi odigrati 2 na njih jer je kvota 2,45.