Partizan i Mega će pobediti u ovom kolu

Mega protiv Mornara kreće u seriju, Partizan siguran u Zadru

Mega Leks se muči ove sezone, pre svega im je problem u defanzivi jer primaju previše poena da bi mogli da se nadaju pobedama, kako u ABA ligi tako i u Evropi.

Trenutno su na deobi 11. mesta sa Olimpijom i samo tri pobede. Mornar im dolazi u goste, a ekipa iz Bara ima samo dve pobede do sada. Dosta bolje igraju na svom terenu, pa se da očekivati pobeda tima Dejana Milojevića. Kvota na to nije velika, ali Mega će svesti Mornar na manje do 80,5 poena i to treba odigrati.

Partizan putuje u Zadar, gostovanje na koje niko ne voli da ide. Trenutno je tim Aleksandra Džikića u krizi, naređali su poraze kako u ABA ligi tako i u Evropi. Ipak Zadar ima mnogo manji broj igrača na raspolaganju i Partizan bi samo na suv kvalitet i kompletnost tima trebalo da prelomi meč, a uz to je kvota na dvojku sjajna.

Krka je još jedan tim koji već godinama u ABA ligi stoji kao sjajan domaćin. Retko gube u Novom Mestu, a ovu sezonu su odlično krenuli. U goste im stiže Igokea, a kec je odličan tip u ovom meču-

Budućnost i dalje drži korak za Crvenom zvezdom, mada su u prošlom kolu doživeli neočekivan poraz od Karpoša. To je bila prva pobeda makedonskog tima u ovoj sezoni i prvi poraz Podgoričana. Sada žele da poprave utisak u duelu sa Olimpijom. Granica poena je 157,5, a verujemo da će oba tima imati raspoložen napad.

Cedevita se posle očajnog starta probudila i zaređala pobede u Evrokupu i ABA ligi. Neki igrači su otpušteni, došla su nova lica i to izgleda mnogo bolje. Cibona odlično igra, ali se sve svodi na Žižića i Vrkića.

Nemaju Cibosi snage da se izbore sa mnogo kvalitetnijom ekipom i dužom klupom Cedevite. Hendikep je -8,5 poena, a Cedevita će ovde lagano pobediti sa dvocifrenom razlikom.