Mersisajd

Mersisajd derbi ne može bez pocrvenelih!

Među stvarima koje je uoči dolaska u Liverpul, Jirgen Klop naveo kao nešto što ga najviše motivisalo da se opredeli da prihvati ponudu Crvenih je i želja da postane akter Mersisajd derbija. Nemac je prošle sezone i osetio kako to izgleda veličanstvena atmosfera te utakmice, a u ponedeljak uveće će to iskusiti i Ronald Kuman koji se na klupi Evertona obreo ovoga leta.
Nije prošla ni puna sedmica otkako je Everton došao do veoma važnih bodova pobedivši Arsenal na Gudisonu rezultatom 2:1.
Kumanova ekipa je sezonu započela u skladu sa najavama i kvalitetom tima, osvojivši u prvih pet kola ukupno 13 bodova! Onda je bez vidljivog razloga došlo do potpunog kolapsa forme i rezultata, koji je započeo eliminacijom iz Liga kupa od Noriča, da bi u narednih 11 kola Premijer lige Everton osvojio samo 10 bodova.
Jasno je dakle koliko je bilo važno pobediti Arsenal, a isto se traži i u okršaju sa Liverpulom.
Sa druge strane, Liverpul se našao u ulozi bliskog pratioca Čelzija i mada su nedavno sami sebe doveli u situaciju da žale za nekim bodovima, posebno onim ostavljenim u Bornmutu, Crveni su se brzo povratili i pobedili Midlsbro na gostovanju.
Kuman već duže vreme i ne razmišlja o povređenima Janiku Bolasiju i Muhamedu Bešiću, dok je kapiten Fil Jagielka suspendovan zbog crvenog kartona dobijenog u susretu sa Tobdžijama.
Kutinjo je i dalje van stroja, a Jirgen Klop pored njega ne može da računa na Grujića i Ingsa. Situacija sa Origijem, Matipom, Čanom i Staridžom je takva da bi oni do početka utakmice mogli da se nađu u konkurenciji za tim.
Crveni od svog najveće rivala nisu izgubili poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima, što je serija koja traje već punih 6 godina!
U tom periodu Liverpul je nadigrao Everton pet puta, uključujući i proletošnju utakmicu na Enfildu, koja se završila rezultatom 4:0 za Crvene!
Iako sam derbi nosi naziv Prijateljskog derbija, to važi za odnose među navijačima, jer na terenu to svakako nije. Naime, ova utakmica je najžešća u istoriji Premijer lige sa dosuđenim 21 crvenim kartonom od čega je 11 viđeno na Gudisonu!

Eto i predloga za tip – bar jedan crveni karton i 3+!

Utakmica počinje u 21 sat.