Mesi

Mesi je potreban u najboljem izdanju

Mesi je samo preko tv ekrana pratio kako Ronaldo u Cirihu preuzima nagradu za najboljeg fudbalera na planeti, ali u sredu uveče na Nou Kampu sigurno neće dopustiti da bude samo u ulozi posmatrača.


Naime, Barselona dočekuje Bilbao u revanšu osmine finala Kupa Kralja i ako ima nameru da ostane u takmičenju, mora da pobedi. Jedan od uslova je da Mesi bude u svom najboljem izdanju, jer Baskijci ne spadaju u timove koji će se unapred predati, čak iako Blaugranu na njihovom terenu nisu savladali 16 godina!

Štaviše, od tada je Bilbao dolazio na Nou Kamp čak 18 puta u raznim takmičenjima i samo tri puta uspeo da ostane neporažen!

To dovoljno govori o tome da se Barselona pored šampionskog kvaliteta u timu, u velikoj meri oslanja i na podršku svojih navijača.

Koliko su u katalonskom velikanu ozbiljno shvatili revanš sa Baskijcima vidi se i po tome što u Cirih nije otišao niko od fudbalera koji su pored Mesija izabrani u najbolju jedanaestorku (Pike, Suarez, Iniesta).

Luis Enrike nema briga oko povreda fudbalera, što će mu itekako biti od pomoći u nastojanjima da posle poraza na San Mamesu (2:1) i remija sa Viljarealom na Madrigalu (1:1), osigura prolazak u četvrtfinale takmičenja.

Bilbao ima rezultatsku prednost i niz od četiri utakmice bez poraza, ali će Ernesto Valverde na Nou Kampu biti bez kažnjenih Garsije i Ituraspea, koji su isključeni u prvoj utakmici, kao i bez povređenog golmana Arizabalage.

Mesi je pre nedelju dana postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca. Može li Argentinac to da ponovi?


4.1.2017.Da li će Mesi zaigrati na San Mamesu od prvog minuta?