Mesi

Mesi se vratio – Barselona se ne zaustavlja na Mestalji!

Ako se iko namenjao trenera u poslednjih par sezona, onda je to Valensija, koja od tog manira nije odustala ni u ovom kratkom periodu od početka novog prvenstva Španije, pa je Paka Ajesterana zamenila Italijanom Ćezareom Prandelijem.
Ipak, iako su prvi znaci Prandelijeve ”vladavine” obećavajući, na Mestalju dolazi šampion Španije Barselona u paketu sa svežim Lionelom Mesijem koji je svom nekadašnjem učitelju Gvardioli isporučio het-trik u Ligi šampiona!
Valensija je počela da se izvlači iz opasnog zagrljaja zone ispadanja, a pobeda protiv Hihona u gostima u prethodnom kolu Primere je već treća u poslednje četiri utakmice! Jedini poraz u tom periodu Slepim miševima je naneo, u ovom momentu ipak prejaki Atletiko iz Madrida.
Pored toga što joj je forma u uzlaznoj putanji, Valensija ima i par drugih aduta u rukama kada je u pitanju okršaj sa Barselonom: Ćezare Prandeli i njegova taktika su prilična nepoznanica za Enrikea; Valensija je prošle sezone osvojila 4 boda u duelima sa šampionom!
Svi fudbaleri u domaćem sastavu su spremni za utakmicu, a jedini pod znakom pitanja je Nani, koji nije igrao ni protiv Hihona.
Posle neočekivanog poraza od Selte u Vigu, Barselona je dobila pojačanje u vidu Lionela Mesija, a epilog je bio dve pobede za redom rezultatom 4:0. Barsa je posebno impresivna bila protiv Gvardiolinog Mančester Sitija, a Enrike je u svim elementima igre uspeo da nadmudri svog prethodnika na klupi katalonskog velikana.
Mesi se vratio, što je tema za razmišljanje kojoj će Prandeli morati da posveti najviše vremena, jer se videlo da bez dvojice fudbalera u ulozi Argentinčevih ”senki”, nijedna ekipa ne može da se odbrani od tako dominantnog fudbalera.
Sa druge strane, Luis Enrike ne može da računa na dvojicu odličnih fudbalera odbrane, Žordija Albu i Žerara Pikea koji neće biti u sastavu narednih par utakmica. Oporavio se Roberto, što znači da bi Maskerano mogao da bude povučen u centar odbrane, gde bi činio tandem sa sjajnim Samjuelom Umtitijem.
Sa samo tri boda osvojena na Mestalji, Valensija se za sada nalazi u sred najlošije ligaške kampanje još od sezone 1997/98, kada je u istom periodu pred svojima navijačima osvojila samo dva boda!
Da stvar bude gora po Slepe miševe, oni su u prethodnih 18 utakmica kao domaći tim u Primeri, uspeli da sačuvaju mrežu samo protiv Eibara (4:0)!
Kako će takva odbrana da izgleda protiv Barselone koja je na poslednjih sedam gostovanja postigla čak 27 golova, možda nije tako teško pogoditi – Barselona 3+ golova!
Utakmica počinje u 16:15.