Mesi

Mesi zaustavlja seriju Baskijaca!

Na muci se poznaju junaci – to je izreka koja savršeno odgovara onome šta Barselona mora da uradi na Anoeti u nedelju uveče, osim ako ne želi da joj Real toliko odmakne, pa da odbrana titule bude proglašena za otpisanu.
Nekome bi se učinilo da taj zadatak i ne može da bude toliko težak, međutim, slavna Barselona se nekoliko polsednjih godina u San Sebastijanu provodi ka ”bosa po trnju”! Navijači Katalonaca nisu proslavili pobedu njihovih ljubimaca u tom gradu još od 2007. godine, štaviše ispraćeni su bez ijednog boda sa četiri poslednja gostovanja!
Da stvar bude još zanimljivija, Sosijedad igra odlično u poslednje vreme, a nedavno je pred raspoloženim Baskijcima oružje položio i vicešampion Evrope, Atletiko iz Madrida. Sa četiri uzastopne pobede u Primeri, Plavo-beli su došli u situaciju da se umešaju u borbu za mesto koje vodi u Ligu šampiona!
Bergara i Pardo neće biti u sastavu domaće ekipe, čija izvanredna odbrana će na ovoj utakmici ipak imati najteži posao u dosadašnjem delu sezone.
Barselona na Anoetu dolazi sa verovatno najboljim triom napadača u klupskom fudbalu, koje je skoro nemoguće zaustaviti i pojedinačno, a kamoli kada su sva trojica inspirisani što je slučaj u ovom momentu.
To se pogotovo odnosi na Argentinca koji je dao oba gola za Blaugranu na Seltik Parku, stigavši do brojke od 20 pogodaka u poslednjih 18 utakmica, što za klub, što za nacionalni tim svoje zemlje!
Luis Suarez se vraća posle suspenzije, tako da je tercet kompletan i oran da prekine uzaludna putovanja svog tima u San Sebastijan!
Najveća briga Luisa Enrikea je situacija sa Žerarom Pikeom koji možda neće biti dovoljno spreman za utakmicu. To može da iskoristi Meksikanac Karlos Vela, koji možda nije najbolji strelac Plavo-belih (najviše golova je dao Vilijan Hoze – 6), ali on spada u one fudbalere koji ako pronađu dovoljno inspiracije, mogu da reše svaku utakmicu.
Luis Enrike je od Sosijedada gubio tri puta, isto koliko i od Reala i Selte, što mu je najveći broj poraza od neke ekipe iz Primere u trenerskoj karijeri.
Čak ni Mesi ne blista protiv Plavo-belih – samo dva puta je uspeo da postigne gol na sedam prethodnih utakmica na Anoeti, a oba meča je Barselona izgubila!
Predlog za tip – vreme je da Barselona prekine seriju Sosijedada, dakle dupla dvojka i 4+!
Utakmica počinje u 20:45.