Mihajlovićev Milan se tek zaleteo, sledeća je Atalanta

Možda je još rano da se kaže da je Milan postigao punu formu, ali su rezultati svakako postali bolji, a ambicije o uključivanju u trku za novim skudetom, ponovo oživele.
Pre duela sa Atalantom na San Siru, Milan je vezao tri pobede koje su usledile posle remija sa Torinom, pa ”rosoneri” sada zaostaju svega pet bodova za vodećim tandemom koji čine Fiorentina i Inter.
Atalanta za sada nema razloga da se preterano žali na ovu sezonu. Ekipa iz Bergama se trebnutno nalazi na osmom mestu sa solidnom zalihom od sedamnaest osvojenih bodova. U prethodnom periodu Atalanta se našla na svojevrsnoj rezultatskoj klackalici u kojoj je ostvarila tri pobede u Bergamu, a izgubila isto toliko utakmica odigranih u gostima.
U svakom slučaju, Atalanta je jedna od šest ekipa koje još nisu izgubile kod kuće u novoj sezoni Serije A.
Sinišu Mihajlovića čeka još dosta posla, pogotovo u stabilizaciji odbrane, jer je Milan primio čak osam golova na San Siru, odnosno, mreža ”rosonera” se nije tresla samo u pobedi protiv Kjeva (1:0). Za napad se takođe može reći da bi trebalo da svoj posao obavlja mnogo preciznije, jer je od prvih osam timova, u tom pogledu od Milana lošiji jedino gradski rival Inter. Međutim Inter je to nadoknadio učinkom na drugoj strani terena što ga i drži na vrhu tabele.
Milan i Atalanta su samo jedan od prethodnih osamnaest ligaških duela završili bez pobednika (1:1 u Bergamu 2009. godine). Bilans u prethodnih šest susreta je potpuno izjednačen sa po tri pobede svakog tima, od čega po dva na gostujućim terenima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *