milan

Milan favorit, ali Miha priprema “minu“

Milan jeste favorit, ali Siniša Mihajlović ima i više nego dovoljno motiva da pokuša da svoj bivši klub osujeti u nameri da trijumfuje na San Siru.


Popularni Miha je proveo deset meseci na klupi Rosonera, gde ga je zamenio Vinćenco Montela, koji je ove sezone uspeo da povrati Milan iz mrtvila u kojem se slavni italijanski klub našao u prethodnih nekoliko godina.

Jeda od odličnih pokazatelja je i nedavni trijumf nad Juventusom u Superkupu Italije, što je druga pobeda njegove ekipe nad neprikosnovenom Starom damom u ovoj sezoni.

Ne treba očekivati previše kalkulacija od strane domaćina jer uspeh u kupu donosi plasman u Evropu, a još jedan od razloga je i to što Montela nikada kao igrač nije osvajao Kopa Italija. Milan ima pet trofeja u takmičenju, ali je samo jedan osvojen u ovom milenijumu (2003).

Torino ima isuviše kvalitetan sastav da bi olako propustio bilo koji način da se sledeće godine oproba u Evropi. Iako igraju dobro u Seriji A, konkurencija za evropske pozicije je u Kalču prilično ozbiljna, pa bi Bikovima možda lakše bilo da do takvog uspeha dođu u kupu, koji su inače poslednji put osvojili 1993. godine.

Siniša Mihajlović u svom sastavu ima Andreu Belotija, reprezentativca i najboljeg italijanskog strelca u Kalču sa 13 pogodaka i tri uspešna dodavanja, koji će biti najveća opasnost po gol Donarume, kome je upravo srpski trener pružio šansu da debituje za Milan.

Da li će Torino uspeti da savlada Rosonere posle punih 15 godina? Odgovor potražite u Meridianbet ponudi.


22.12.2016.Milan razmišlja o slatkoj osveti u Superkupu!