Milan

Milan ima samo jednu pobedu protiv Napolija u poslednjih 6 godina!

U subotu uveče se na San Siru bije bitka za Ligu šampiona, a zainteresovane “stranke“ su Milan i Napoli, ekipe koje itekako imaju šta da poruče jedna drugoj.


Kada su se protivnici posledji put sreli na Đuzepe Meaca stadionu, utakmica se završila sa za Milan ponižavajućih 4:0 za goste, a Lorenco Insinje je bio dvostruki strelac i asistent!

Sa četiri lopte u mreži Donarume, Milan je ispraćen i sa San Paola u prvom delu sezone, pa bi se moglo reći da Rosonerima ne treba nikakav dodatni motiv da ulože maksimalan napor u ovom susretu.

Nažalost, Vinćenco Montela će morati da sklopi sastav bez suspendovanog Manuela Lokatelija i povređenih Alesija Romanjolija i Matija De Šilja.

Međutim, ni Napoli nije kompletan pošto se “polovina“ odbrane (Kalidu Kulibali, Fazi Gulam) nalazi na Afričkom Kupu Nacija, ali možda neće ni nedostajati previše, pošto Napoli nije uspeo da sačuva mrežu na četiri poslednje ligaške utakmice. Međutim, na terenu neće biti ni Manola Gabjadinija koji želi da promeni sredinu.

Milan je uspeo samo jednom da savlada Napoli u prethodnih 11 okršaja u Seriji A!

Ekipa sa juga Italije je do sada postigla 45 golova – od 1998. godine jedino je Juventus postigao više u prvih 20 kola Kalča (50 u sezoni 2013/14).

Da li je Milan dovoljno jak za Napoli? Meridianbet kvote pogledajte ovde.


12.1.2017. Milan favorit, ali Miha priprema “minu“.