Ni za Milan se ne može reći da u svom sastavu ima fudbalere sa statusom zvezde

Milan je spreman da izdrži Mihajlovićevu osvetu

Milan je eliminisao Torino iz italijanskog kupa, ali će u drugom susretu za samo četiri dana ponovo morati da dokazuje da je bolji tim.


Ovoga puta Rosoneri će to morati da učine na Olimpijskom stadionu u Torinu, gde će protiv sebe imati još goropadnije Bikove nego u prethodnom okršaju na San Siru.

Naročito ne treba sumnjati u motive Siniše Mihajlovića, koji poraze ne prima baš lako, pogotovo ne od tima koji ga je otpustio u aprilu prošle godine, posle nepunih godinu dana provedenih u ulozi trenera.

Torino se nalazi na devetom mestu na tabeli, što neki analitičari proglašavaju realnom, a drugi pomalo razočaravajućom pozicijom. Sigurno je da je napad mnogo bolji deo tima od odbrane, kao i da na sredini terena i u defanzivi popularni Miha ima solidne fudbalere, ali ne i one vrhunskog kvaliteta.

Andrea Beloti je drugi najbolji strelac u Seriji A sa 13 postignutih golova, a odlično ga dopunjava Španac Iago Falke, koji je postigao osam.

Od Torina su više pogodaka postigli samo tri prvoplasirana tima – Juventus, Roma i Napoli, dok je Istovremeno, odbrana četvrta najlošija u ligi.

Ni za Milan se ne može reći da u svom sastavu ima fudbalere sa statusom zvezde, pogotovo ne ako se sadašnji igrački kadar poredi sa nekim iz slavnijih vremena.

Ipak, Vinćenco Montela je uspeo da izvuče maksimum i uz pomoć Lokatelija, Bonaventure, Susa i Mihajlovićevog otkrića, golmana Donarume, osvoji Superkup trijumfom nad šampionom Juventusom i aktivno se uključi u borbu za neko od mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Milan ima odličan bilans u mečevima sa Torinom od koga je u prethodnih 39 okršaja izgubio samo jednom, a pobedio čak 18 puta!

Posebno je zanimljiv podatak da je u okršajima u Torinu nerešen ishod skoro redovna pojava, pa su tako bez pobednika završeni čak 14 od poslednjih 19 duela!

Može li Beloti da bude igrač odluke u ovom susretu? Meridianbet kvote pogledajte ovde.


22.12.2016.Milan razmišlja o slatkoj osveti u Superkupu!