Milan

Milan nastavlja uspešnu seriju protiv Kjeva?

U zavisnosti od rezultata ostalih utakmica, okršaj u Veroni između Kjeva i Milana bi mogao da ponese epitet duela za treće mesto na tabeli Serije A.
Ako bi se zanemario aktuelni trenutak u kome se Kjevo nalazi u ne baš uobičajenoj poziciji među grupom pet najboljih timova, Milan je taj koji ima više razloga da se raduje ovoj utakmici.
Razlog za to je činjenica da Leteći magarci ne znaju za pobedu nad slavnim Rosonerima još od 2005. godine, dakle više od jedne decenije!
U tom periodu Milan je svog rivala bacao na kolena čak 16 puta na ukupno 19 odigranih utakmica, koje su sve redom bile u okviru prvenstava Italije!
Međutim, u ovom momentu i domaćin ima dovoljno razloga da se na Bentegodiju ne oseća kao autsajder, a to pre svega podrazumeva niz od 11 utakmica u kojima pred svojima navijačima nije bio poražen, odnosno još od januarskog okršaja sa šampionom Juventusom i rezultata 4:0 za Staru damu!
Jedan od onih koji bi mogao da donese prevagu za Kjevo je Valter Birsa, koji je svojevremeno pokušao da se nametne i u Milanu. Slovenački internacionalac je do sada postigao dva gola i imao tri uspešna dodavanja.
Drugi bitan faktor u dosadašnjim uspesima tima Rolanda Marana je odlična odbrana koja je kapitulirala svega 6 puta, što je bilans koji su nadmašili samo Juventus i Đenova.
Jedini fudbaler domaćih koji definitivno neće igrati zbog povrede je Fabrisio Kaćatore.
Milan je u ovu sezonu ušao sa ogromnim pritiskom da nadoknadi ono što propušta već nekoliko prethodnih, a što je kulminiralo u poslednjoj. Posle promene nekoliko trenera u kratkom periodu, izgleda da su stvari konačno došle na svoje angažovanjem Vinćenca Montele, koji je pokazao da će se u svom radu prilično oslanjati na mlade i talentovane fudbalere.
Pored golmana Donarume, koji je već starosedelac, Manuel Lokateli i Davide Kalabrija su novi omladinci koji su se probili u prvi tim i počeli da ostavljaju sjajan utisak.
Milanovu svetlu budućnost najavljuje jedanaestroka čiji je prosek godina najmanji u Seriji A i iznosi manje od 26 godina! Prateći tu informaciju, treba dodati da je sastav Kjeva najstariji sa prosekom od preko 31 godine!
Montela ne može da računa na Kolumbijca Kristijana Zapatu, kao i na kapitena Rikarda Montoliva koji se povredio igrajući za Azure. Kapitensku traku će preuzeti Ignasio Abate, a u sastavu bi trebalo da se nađe mesta za Gabrijela Paletu i spomenutog Lokatelija.
Ko god da se nađe u defanzivnoj linija Milana na Bentegodiju, crpeće inspiraciju iz podatka da Milan nije primio gol od Kjeva na poslednjih sedam susreta, odnosno da je prošao ćak 701 minut otkako je neki fudbaler Letećih magaraca zatresao mrežu golmana Crveno-crnih!
Da li će Baka, Nijang ili Suso uspeti da nađu put do mreže domaćeg tima? Možda, ali ne previše. NG deluje kao sigurica.
Utakmica počinje u 20:45.