Milan ne sme da izgubi ovaj Derbi Dela Madonina

Milan ne sme da izgubi ovaj Derbi Dela Madonina

U novi Derbi Dela Madonina Milan ulazi sa očajničkom potrebom da pobedi, ali sa druge strane, ne postoji nijedan razlog zbog čega bi mu gradski rival to dopustio.


Tim više jer je Juventus neočekivano poražen od Lacija u Torinu, a takva se prilika za odvajanje u Kalču retko dobija od Stare dame.

U samom gradu vlada mnogo više inetresovanja za utakmicu nego u nekoliko prethodnih sezona, najviše zbog promena koje su klubovi pretrpeli u pogledu vlasništva, što je donelo novu nadu da bi se moglo stati na put nemilosrdnom Juventusu.

Kako trenutno stoje stvari, bolje se snašao Inter koji u sedam prethodnih kola nije uspeo da osvoji sva tri boda samo u susretu sa Bolonjom. Doduše, igra nije bila u svakoj utakmici blistava i lepršava, ali se u svakoj videlo da ekipa Lućana Spaletija ima ideju kako treba da izgleda igra kojoj se stremi.

Sa druge strane, letos je delovalo da će Milan biti u stanju da ispuni očekivanja koja su naglo porasla zbog, kako je tada izgledalo, odlično obavljenog posla u prelaznom roku. Ostao je Donaruma, došao je Leonardo Bonući iz Juventusa, sveukupno je angažovano deset novih fudbalera, a na prvi susret u kvalifikacijama za UEFA Ligu Evrope stadion na San Siru je bio ispunjen!

Međutim, uoči reprezentativne pauze Milan je doživeo dva uzastopna poraza i iluzije su lagano počele da se ruše. Pritisak koji je počeo da oseća Vinćenco Montela je porastao do razmera koje bi novi poraz učinio kritičnim i možda doveo u pitanje njegovu budućnost među Rosanerima.

Montela je nažalost izgubio sva tri okršaja sa Spaletijem, ali mu na ruku ide barem to što Inter nije pobedio u Derbiju Dela Madonina od decembra 2015. godine.

Meridianbet kvote za milanski okršaj se nalaze ovde.


10.9.2017. Serija A: Milan pred prvim ozbiljnijim ispitom ove sezone


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *