Milan

Milan pred nemogućom misijom!

Da je Siniša Mihajlović mogao da bira trenutak za utakmicu protiv Juventusa, sigurno ne bi izabrao ovaj. Milan je u velikoj krizi rezultata koja je kulminirala porazom od Atalante u prethodnom kolu, dok ”stara dama” ne zna za poraz (bar ne u toku regularnih 90 minuta) još od početka decembra kada je izgubila duel u Sevilji u Ligi šampiona.
Mihajlović je posle Bergama udvostručio treninge svojim fudbalerima nezadovoljan onime što pokazuju na terenu. Milan trenutno zaostaje šest bodova za gradskim rivalom Interom koji okupira peto i poslednje mesto koje vodi u Evropu.
”Crveno-crni” doduše imaju prilku da sezonu završe sa trofejem, ali im je u finalu Kupa Italije koje se igra 21. maja rival takođe Juventus. Milan je u prvenstvu izgubio osam mečeva do sada, što nije baš katastrofalan bilans, ali je mali broj pobeda (13) i višak nerešenih rezultata (10) zapravo uslovio to što se ekipa Siniše Mihajlovića muči da obezbedi učešće u evropskim takmičenjima sledeće sezone.
Pred svojom publikom Milan je pobedio devet puta i primio 14 golova, što spada u bolja defanzivna ostvarenja u ovogodišnjem Kalču.
Niang i Juraj Kučka neče igrati zbog povreda, a Andrea Bertolaći zbog suspenzije.
Kako sada daleko izgleda početak sezone kada je Juventus pobedio samo jednom u prvih šest kola! Rivali ”belo-crnih” su sebi čak dopustili nadu, posebno Napoli, da mogu do pehara koji je već četiri godine na sigurnom mestu u Torinu, sa velikim šansama da na istom mestu provede još jednu!
Od oktobra kada je poslednji put Juventus izgubio u Seriji A, ekipa Masimilijana Alegrija je pobedila 20 puta, a samo je Bolonja uspela da iščupa jedan bod!
Šampion nije najefikasniji tim u ligi pošto su u tom segmentu bolji Napoli i Roma, ali je sa 16 primljenih golova Juventus najbolji u onome u čemu je uvek i bio – u defanzivi!
Prava je šteta što ova ekipa nije uspela da se probije dalje u Ligi šampiona imajući u vidu kako su igrali i na koji način su eliminisani od Bajerna.
Sami Kedira i Leonardo Bonući nisu u sastavu zbog suspenzije, dok zbog povrede neće igrati Đorđo Kjelini i Paulo Dibala.
Milan će se na San Siru suočiti sa teškim zadatkom da prekine niz od šest uzastopnih poraza od Juventusa. da li Siniša Mihajlović ima pravi recept za ”belo-crne”?

Ako na san Siru ne bude golova, vračaju se uplate na GG3+.
Utakmica počinje u 20:45.