superkupu

Milan razmišlja o slatkoj osveti u Superkupu!

Juventus i Milan će u petak odigrati utakmicu koju njihovi tifozi neće moći da vide ni u Torinu, ni u Milanu, već će morati da otputuju u Dohu! Razlog za to putešestvije je utakmica koja se obično igra pred početak sezone, ali termin ponekad bude i u decembru: radi se o italijanskom Superkupu u kome učestvuju šampion i pobednik kupa, a u slučaju da se radi o istom klubu, onda mesto drugog aktera pripada finalisti kupa.
U pitanju je 29. utakmica u takmičenju u kome su najuspešniji upravo Juventus i Milan. Ova dva slavna kluba imaju zajedno 13 trofeja pobednika Superkupa, s tim da je Stara dama vlasnik jednog više!
Kao i u Kalču poslednjih godina, Juventus dominira i u Superkupu koji je osvajao za redom od 2012. godine, igrajući po dva puta sa Laciom i Napolijem. Jedna od tih utakmica (2014) je takođe odigrana u Dohi.
Velikim protivnicima je ovo tek drugi put da se međusobno bore za trofej, a u prethodnom okršaju koji se odigrao 2003. godine u SAD, Juventus je bio bolji posle izvođenja jedanaesteraca.
Juventus je za vikend još jednom pokazao ko je gazda na Apeninima savladavši Romu u Torinu sa 1:0. Strelac je bio Gonzalo Iguain u ranoj fazi meča, a iako je Roma u drugom poluvremenu igrala znatno bolje, Stara dama je uspešno kontrolisala situaciju i odolela svim napadima.
Među najboljima su bili Rugani i Sturaro, od kojih se isti nivo igre očekuje i u Dohi. Masimilijano Alegri ima manjih problema vezanih za povrede Lihštajnera i Pjanića, ali su obojica otputovali u Katar. Od njihove spremnosti za meč će zavisiti za kakav sastav i formaciju će se opredeliti trener Bjankonera, što znači da ako njih dvojica ne budu igrali, na terenu će se verovatno naći Dibala i Kuadrado.
Posle odličnih rezultata u prethodna dva meseca, Milan je malo ”usporio” i u prethodne dve utakmice osvojio samo bod. Poraz od Rome možda i nije sasvim zaslužen, ali je svakako uticao na to da fudbaleri ne odigraju na visokom nivou protiv Atalante.
Naravno, Napoli i Lacio su jedva dočekali loš trenutak Rosonera i prestigli ih na tabeli prvenstva Italije.
Španac Suso i Kolumbijac Baka su dvojica igrača sa kojima će Rugani, Barzalji i Kjelini imati najviše posla na terenu stadiona Jasim Bin Hamad u Dohi.
Inače, Milan se već suočio sa nekim tehničkim problemima vezanim za odlazak na utakmicu, pa je u Katar stigao sa jednim danom zakašnjenja.
Nikome u ovakvoj utakmici ne trebaju posebni motivi, ali ako ih treba tražiti, oni se možda nalaze u Milanovoj želji za osvetom zbog poraza u finalu Kupa Italije. Doduše, Rosoneri su se već jednom osvetili, pobedivši Juventus u oktobru i tako mu nanevši jedan od samo tri poraza u aktuelnom Kalču. Pre te utakmice Stara dama je pobedila svog rivala u pet uzastopnih okršaja, računajući i spomenuti trijumf u kupu, koji je u produžecima doneo Morata!
Utakmica počinje u 17:30.