Barselona

Milano gaji nadu, Barselona hvata poslednji voz za Top 8

Evroliga se nastavlja, a dok Zvezdaši čekaju meč sa Efesom Barselona i Milano pred sobom imaju mečeve koji bi mogli da im preokrenu sezonu.

Olimpija iz Milana je imala veliku krizu i seriju poraza, ali su sa dve pobede uspeli da se bar matematički vrate u igru za mesto među najboljih osam ekipa Evrope.

Barselona je još jedan tim koji ne igra kako se od njih očekivalo, a u poslednjih pet mečeva Katalonci imaju samo jednu pobedu. Sada igraju sa Žalgirisom, a Litvanci su sada u u odličnoj formi.

Barselona u najgorem mogućem trenutku putuje u Kaunas. Žalgiris je prvo dobio CSKA, pa je bio bolji od Darušafake i pobeda u ovom meču bi im možda donela deveto mesto na tabeli, ako Efes izgubi u Beogradu.

Katalonci sa druge strane nastavljaju da se muče sa povredama i moguće je da Peteri Koponen neće igrati na ovom meču. Domaći teren, bolja forma i jaka odbrana presudiće u korist domaćina. Meridianbet kvota na 1 je 1,98 i to treba iskoristiti.

Košarkaši Darušafake doputovali su u Milano. gde će ih dočekati Olimpija. Repešin tim je u prošlom kolu izgubio od Reala, ali su pre toga imali dve uzastopne pobede.

Sada moraju da pobeđuju u ovakvim mečevima, ako žele da zadrže nekakvu šansu da se plasirau u Top 8. Darušafaka je jedan od četiri turska tima u Evroligi, a svi će smatrati kao neuspeh ako bar dva ne budu igrala u narednoj fazi takmičenja.

Blatov tim je u prethodna dva meča izgubio od Žalgirisa i Efesa, koji su glavni kandidati za osmo mesto na tabeli pored Darušafake. Poraz od Olimpije bi im dodatno naštetio.

Ovde se sastaju dva tima koja igraju drugačiju košarku, zato i tipujemo na poene. Verujemo da će Blat uspeti da nametne svoj stil igre i da će zbog toga domaćin ostati ispod 84,5 poena.