Miler

Miler nastavlja kanonadu i u Hanoveru

Dve pobede, šest golova u mrežama protivnika i nijedna lopta iza leđa Nojera, to je bilans svetskog šampiona Nemačke u dva odigrana kola kvalifikacija za Rusiju 2018. Iz ugla Severne Irske koja će u utorak uveče pokušati da odoli Pancerima na HDI Areni u Hanoveru, stvari deluju prilično zastrašujuće.
Inače, nije prošlo ni četiri meseca – da budemo precizni, 112 dana – od poslednjeg okršaja ovih timova koji se odigrao u Parizu na Parku Prinčeva, a na završnom turniru prvenstva Evrope. Rezultat je bio 1:0 za Pancere, što je bio peti uzastopni trijumf Nemačke u duelima sa ovom ostrvskom selekcijom.
U tom periodu, Severni Irci se nisu nadavali golova – samo su dva šuta završila u nemačkoj mreži: jedan na Vindzor Parku 1997. godine u kvalifikacionom susretu za Mundijal u Francuskoj, a drugi u prijateljskom susretu pre 11 godina, kada je Nemačka slavila sa 4:1, takođe kao gost.
Sa druge strane, mreža Severne Irske je u tim mečevima zatrpana sa čak 15 golova, od kojih je poslednji postigao Mario Gomez proteklog leta u Francuskoj.
Joakim Lev je zadovoljan pobedama protiv Norveške i Češke, ali i ističe da bi tek sa trećom njegov mir pred pauzu do narednih mečeva bio potpun.
Stanje u timu je odlično, a samo su Džerom Boateng i Jonas Hektor zadobili lakše povrede koje ih neće omesti da zaigraju u Hanoveru.
Severna Irska je pre nekoliko dana pobedila San Marino sa 4:0, ali je mnogo važniji bod koji je ova ekipa osvojila početkom septembra na Generali Areni u Pragu, gde je sa Češkom odigrala bez golova.
S obzirom da je Norveška već doživela dva poraza, taj bod može da se ispostavi kao veoma važan u borbi za drugu poziciju u grupi, podrazumevajući da je prva rezervisana za fudbalskog vladara planete.
Trenutno je u grupi C veoma zanimljiva situacija da tri prvoplasirana tima nisu primila nijedan gol, dok preostale tri ekipe nisu uspele da postignu nijedan!
Inače, Severna Irska ima i dve pobede nad Nemačkom, obe ostvarene u istom kvalifikacionom ciklusu za EURO 1984. godine i obe su postignute istim rezultatom 1:0.
Takođe je veoma zanimljiv podatak da je Nemačka od ukupno 86 mečeva u kvalifikacijama za šampionate sveta izgubila samo dva (66 pobeda), a još je interesantnije da su te poraze Panceri doživeli pred svojom publikom!
Igrač od koga Irci ne samo da treba, već i moraju da strahuju je Tomas Miler, koji je i Norvežanima i Česima dao po dva gola. Dakle, Miler daje gol je ”sigurica”, a uz to i domaćin 2+ u prvom poluvremenu!
Utakmica počinje u 20:45.