Miris Lala nije dovoljan za zlato, uzeće ga Srbija!

Miris Lala nije dovoljan za zlato, uzeće ga Srbija!

Srbija će ovu godinu pamtiti po dve medalje sa šampionata Evrope u odbojci, a posle bronzane koju su nedavno doneli odbojkaši, kojeg će sjaja biti odličje koje će krasiti srpske devojke, saznaće se posle finalne utakmice u Nacionalnoj gimnastičkoj dvorani u Bakuu u kojoj će se ekipi Zorana Terzića suprotstaviti selekcija Holandije.


Posle demonstracije sile, a još i više talenta u četvtrfinalnom okršaju sa Belorusijom, Srbija je u polufinalu utrošila samo šest minuta više za ”čišćenje” sa terena reprezentacije Turske! Već posle nekoliko prvih minuta susreta, od ukupno 78 koliko je utakmica potrajala, videlo se da ništa ne može da zaustavi Brankicu Mihajlović, Tijanu Bošković, Tijanu Malešević, Stefanu Veljković i ostale devojke koje su na celom turniru izgubile samo jedan set!

Sve je funkcionisalo savršeno – od servisa i bloka, pa do napada koji je za protivnice bio jendostavno nezaustavljiv. Tijana Bošković je bila najubojitija sa 21 poenom, a posle nje Brankica Mihajlović sa 13.

Ovom blistavom pobedom Srbija se plasirala u svoje treće finale na kontinentalnim prvenstvima u kojima je do sada odvajala po jednu srebrnu (2007) i zlatnu medalju (2011). Bronzane su osvajane prošle godine i daleke 1951. pod zastavom nekadašnje Jugoslavije.

Srbija

Hteo ne hteo, Zoran Terzić nije uspeo da izbegne situaciju da se na istom takmičenju sastane sa selekcijom koju su njegove izabranice već jednom savladale, a to je ekipa Holandije. Rezultat susreta u grupi je bio 3:0, što je praktično bila osveta za poraz na Olimpijskim igrama u Riju, koji je u nekom smislu i pomogao srpskim odbojkašicama da pronađu svoj put do finala, gde su nažalost poražene od Kineskinja.Zanimljivo je da je Holandija svoje dve jedine pobede u susretima sa srpskom reprezentacijom ostvarila samo na Olimpijskim igrama, prvu u Londonu 2012. godine, a drugu u Brazilu pre godinu dana.

U finalu igraju dve ekipe koje su do sada najviše pokazale, a kao i u svakom meču do sada, Srbija je i u ovom izraziti favorit, pogotovo ako se u razliku u kvalitetu uračuna i faktor umora Holanđanki koje su u polufinalu odigrale maraton od pet setova.

Srpsku žensku odbojku od zlata deli još samo tri seta, a ono se nekako već nazire sa balkona!


30.9.2017. Srbija čekala Rusiju, a dočekala Tursku!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *