Sebastijan Đovinko

MLS: Đovinko blista u kanadskom derbiju, cilja finale

Toronto gostuje Montrealu u polufinalu MLS-a, a Sebastijan Đovinko i drugovi se nadaju da će nastaviti sa sjajnom igrom iz četvrtfinala.

Oni su u prethodnom kolu razbili Njujork siti ukupnim rezultatom 7:0 u dvomeču i tako prošli dalje. Montreal je takođe izbacio njujorški tim, ali njihova “žrtva” bio je Njujork Red Bul. Mnogo su se više namučili da prođu dalje, pošto su Drogba i ekipa prvi meč dobili 1:0, a drugi 2:1.

Sa jedne strane prve violine tima su Sebastijan Đovinko i Džozi Altidor, a sa druge Ignasio Pjati i Didije Drogba. Jedan je dao 20, a drugi 10 golova i obe ekipe generalno igraju sa puno golova. Toronto je na poslednja četiri meča na gostovanjima igrao 3+, a na svim tim utakmicama Đovinko i drugovi su postigli bar dva gola.

Montreal je favorit po kvoti jer je domaćin i ima sjajne navijače, ali mi ipak predlažemo da odigrate 3+ jer je to sigurniji tip.

U drugom finalu konferencije igraju Sijetl Saundersi i Kolorado Repidsi. Kolorado je jedini tim od najbolje četiri ekipe lige koji je u polufinalu. Izgubili su od LA Galaksija u jednom meču 1:0, ali 2:0 na njihovom terenu bilo je dovoljno za prolaz dalje.

Sijetl je prvo prošao Sporting iz Kanzas Sitija, a potom su u dvomeču bili bolji od Dalasa. Prvo ime tima je Klint Dempsi koji se vratio na teren i igra sjajno. Na poslednjih osam mečeva samo jednom nisu pobedili, a na poslednjih šest mečeva samo su jednom primali gol.

Kolorado je takođe tim koji ima dobru odbranu, poslednja tri meča su odigrali 0-2 tako da i u drugom meču polufinala MLS-a predlažemo da odigrate na golove. 0-2 je prava mera za ovaj par.