Mo Farah je još jedno veliko ime koje je optuženo za doping

Mo Farah i Rafael Nadal optuženi za doping

Hakerska grupa iz Rusije Fensi Bers je nastavila sa objavljivanjem imena sportista koji su optuženi za doping a sada su na meti Mo Farah i Rafael Nadal.

Rusi su do sada optužili veliki broj sportista uglavnom iz Velike Britanije i SAD za doping, a svetska antidopig agencija WADA je čak i priznala da im je hakovan sajt i da je neko ukrao podatke. Počelo je sa optužbama na račun sestara Vilijams, a Mo Farah je deveti Britanac za koga se navodi da je bio dopingovan.

Četvorostruki olimpijski šampion ima 33 godine, a Fensi Bers su na internet izbacili svoja saznanja o njegovom navodnom dopingovanju. Njemu je 2008. godine u oktobru odobreno da koristi zabranjeni kortikosteroid trijamkinolon, a u julu 2014. godine je koristio morfijum pošto je kolabirao na jednoj trci.

Farah je 2015. godine izjavio da je samo jednom tokom karijere dobio specijalnu dozvolu za korišćenje nedozvoljenih supstanci radio oporavka. On je na prethodnim OI sa 33 godine uspeo da osvoji zlatne medalje u trkama na 5.000 i 10.000 metara kompletiravši tako dugogodišnju dominaciju u ovim disciplinama.

Osim Faraha na današnjoj listi objavljenoj od strane Fensi Bersa našao se i Rafael Nadal, kao i francuski mačevalac Gotije Grumije i atletičarka Fransin Nijonsaba. Što se tiče Britanaca nije samo Farah optužen za doping, ovoga puta je na listu stigao i Džastin Rouz, olimpijsi šampion u golfu.

Ostaje da se vidi i za šta je tačno optužen Rafael Nadal, nekadašnji svetski broj jedan, 14 puta osvajač Gren Slem titula i osvajač dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama.