Mogu li Nju Ingland Pejtriotsi do Superbola?

Nakon dva uzastopna poraza u regularnom delu NFL sezone postavlja se pitanje mogu li Nju Ingland Pejtriotsi do Superbola?

Tom Brejdi je za sve ove godine u NFL-u dokazao klasu. Fantastični kvorterbek je stekao reputaciju da nije bitno ko je oko njega. Tom jednostavno sve igrače čini boljim, ali ove godine talenat oko njega se osipa. Pejtriotsi su u poslednja dva kola pokazali lošu igru u svim delovima tima. Napad nije dovoljno efikasan, odbrana dopušta previše protivnicima, dok specijalni tim pravi greške koje su prebacivale momentum na stranu protivnika. Regularni deo sezone se bliži kraju, a Tom i Patsi moraju da podignu nivo igre kako bi odbranili titulu.

Nju Ingland Pejtriotsi imaju velikih problema sa ofanzivnom linijom. Igrači često menjaju mesta, a u poslednjih nekoliko nedelja Patsi ne uspevaju da pronađu dobitnu kombinaciju. Protivnički igrači prelako dolaze do Toma Brejdija. Kvorterbek se ne oseća sigurno u džepu, a česti udarci koje trpi ostavljaju trag na veterana. Brejdi je najvredniji igrač Pejtriotsa i kako bi se ponovio uspeh iz prošle sezone mora se naći način da se zaštiti.

Tom Brejdi uspeva da napravi puno sa risiverima koji nisu velika imena. Poslednji vrhunski rivsiver koji je igrao u Pejtriotsima je Rendi Mos, ali od tada u timu iz okoline Bostona nije bilo igrača njegove klase. Problem nastaje kada i ovako tanak risiverski korpus postane još tanji. Brendon Lafel je propustio dobar deo sezone zbog povrede. Povratak na teren nije išao lako, jer Lafel još uvek nije u formi. Vajd risiver koji bi trebalo da bude duboka pretnja ispušta puno lopti i to često skupo košta Patse. Deni Amendola ima reputaciju da je sklon povredama. Ove sezone Amendola koristi priliku koja mu se ukazala, ali povreda ga je odvojila od terena. Deni se vratio, ali nema te eksplozivnosti koja ga je krasila. Ova dva igrača su se vratila na teren i sigurno će predstavljati veliku pomoć Brejdiju, ali je ogroman problem odsustvo Džulijana Edelmana. Tomov BFF je povredio stopalo u duelu sa Njujor Džajantsima i propustio je dobar deo sezone. Edelman će se vratiti u nedeljama koje dolaze, ali njegovo odustvo se pokazuje kao faktor koji značajno utiče na loše igre Pejtriotsa.

Rob Gronkovski je zver na terenu. Najbolji tajt end je praktično nezaustavljiv, a jedini način na koji on može da se zaustavi je da bude van terena. Zbog toga defanzivci idu na to da ga povrede. Rob trenutno provodi vreme lečeći povredu kolena. Na svu sreću povreda nije ozbiljnije povrede, ali Gronkovski će propustiti neko vreme. Tom Brejdi možda može bez risivera, ali ne može bez Gronka.

Napad nije jedini deo koji ima problema sa povredama. Donta Hajtauver, ključna figura na poziciji lajnbekera, je povredo koleno i provešće još najmanje mesec dana van terena. Igrač koji ima fantastičnu sezonu donosi odbrani mnogo i za njega nema zamene. Donta ima zadatak da pročita protivnički napad i reaguje. On je podjednako dobar u napadanju kvorterbeka i zaustavljanu trčanja i mnogo nedostaje Patsisma.

Nakon odličnog starta sezone Nju Ingland Pejtriotsi su stali. Nju Ingland je i dalje u poziciji da osvoji diviziju, ali povrede su učinele da budu nešto lošiji. NFL je surov sport i povrede su česta pojava. Na sreću Patsa povređeni igrači će se vratiti, a sada je na Bilu Beličiku i Tomu Brejdiju da pregrme ovaj težak period.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *