Monako Marsej Liga 1

Monako dobija kad igra sa Marsejom u kneževini

Monako, PSŽ i Nica nastavljaju trku za titulom u Ligi 1, a “Kneževi” i “Sveci” u ovom kolu imaju jako težak posao jer igraju derbi mečeve.

Monako će u ovom kolu igrati sa Olimpikom iz Marseja, koji jeste 11. na tabeli, ali uvek je opasan rival. Ne uspevaju momci sa Velodroma već nekoliko sezona da zaigraju kako se od njih očekuje, ali sa samo jednim porazom u prethodnih šest kola su opasan rival.

Ipak Monako je na poslednjih devet mečeva na svom terenu davao po bar dva gola, a uz to redovno pobeđuju ovog rivala na svom terenu, pa je 1 naš tip.

Lil i Nant su velika imena francuskog fudbala, ali ove sezone će se boriti za opstanak. Pre dve sezone je Lil izgubio 1:0 od Nanta i to im je jedini poraz od ovog rivala u poslednjih 17 mečeva. Uz to su ekipa koja stalno igra 0-2 ove sezone, tako da i ovde treba odigrati na malo golova.

Lorijen je sa sedam bodova poslednji na tabeli i očigledno nema šta da traži u elitnom društvu. Sa druge strane Mec je posle serije poraza ubeležio dva trijumfa i došao do sredine tabele, a i u ovom meču će pobediti.

Bordo nema poraz pet kola, ali za to vreme ima i samo jednu pobedu. Na samo jednoj od tih utakmica je bilo više od dva gola, a na prethodna dva meča sa Dižonom bilo je 0-2. Tako će biti i sada.

Tradicionalno nakon dve pobede Monpeljea, dolazi trijumf Nansija u međusobnim duelima. Međutim pošto Nansi samo u duelima sa vodećim ekipama na tabeli igra 3+, ovde je 0-2 siguran tip.

Anžer odlično igra ove sezone, ali je Sent Etjen jako težak rival za njih. Na prethodna tri meča nisu dali gol timu koji im u ovom kolu gostuje, pa i ove odigrajte 0-2.

Na prethodnih šest mečeva Nice i Bastije podeljeno je čak šest crvenih kartona i to čak četiri igračima Nice. Zbog toga predlažemo da preko slobodne igre odigrate da će ovde biti isključenja na meču.