Monako

Monako u ovom veku nije izgubio od Monpeljea!

Monako je i posle treće nedelje Lige šampiona ostao neporažen, pa u odličnom raspoloženju dočekuje Monpelje u 10. kolu šampionata Francuske.
S obzirom na to kako je izgledala utakmica u Moskvi, Kneževi su se kući mogli vratiti i sa tri boda, ali je gol Bernarda Silve tri minuta pre kraja meča, ipak bio dovoljan samo za jedan.
Monako je u prethodnom kolu prvenstva Francuske izgubio od Tuluza u gostima, što mu je već drugi poraz. Trenutno najveći problem za trenera Leonarda Žardima je igra odbrambenih fudbalera koji povremeno deluju kao da nisu sasvim uigrani.
Monako ima daleko najubojitiji napad u ligi, ali je bilans od 12 primljenih golova najlošiji među 10 prvoplasiranih ekipa.
Žardim bi mogao da iz tog razloga izvrši određene promene u sastavu za ovu utakmicu, međutim, postoje šanse da ostane bez Mutinja koji se povredio u susretu sa CSKA.
Monpelje je neporažen u dva prethodna susreta u kojima je postigao čak polovinu od svojih 12 golova! Kuriozitet je da je strelac pet od tih šest golova, napadač Ninga, koji do tada nijednom nije zatresao mrežu!
Iako su se stvari na tom planu poboljšale, u fazi odbrane Monpelje deluje kao da je zalutao u prvu ligu. Ekipa je samo u prvom kolu sačuvala mrežu, a 17 primljenih golova na 9 utakmica je trenutno najgori učinak u aktuelnom prvenstvu Francuske!
Na teren se posle suspenzije vraća Kongre, ali je i sa njim u sastavu bila ista priča. Trener Frederik Hanc nema još puno vremena da reši taj problem, jer u takmičenju u kome se igra velikoj broja timova uglavnom zasniva na čvrstim odbranama, to može da bude veoma nezgodno.
Monako nema nijedan razlog za preteranu brigu pred ovaj susret, pošto u ovom veku ne zna za poraz od Monpeljea, o bilo kom takmičenju da se radi! Rivali su u tom periodu odigrali 17 utakmica, a 11 su se završile pobedama Kneževa!
U poslednji osam mečeva na Luju II, Monako je zabeležio šest pobeda i dva remija. Tip: 1 i GG.
Utakmica počinje u 20:45.