Monfils startuje u Umagu

Veoma zanimljiv teniski dan nas očekuje na ATP turniru u Umagu gde najveći favoriti i prva četiri nosioca izlaze po prvi put na teren.
Domaća publika će naravno biti najbučnija kada dođe nared meč njihovog ljubimca Borne Ćorića koji igra protiv Britanca Bedenea.
Ćorić je na Rolan Garosu stigao do trećeg kola, ali posle nije odigrao toliko dobro u delu sezone kada se igralo na travi, gde je svuda osim u vimbldonu ispadao već u prvom kolu.
Ipak, ovaj mladi teniser u karijeri ima uspehe i protiv tenisera iz Top 5 na ATP listi, jer je uspeo da savlada i dva velika Gren Slem šampiona Nadala i Mareja.
Filip Kolšrajber je već odigrao jedan meč u Umagu i savladao Kolumbijca Giralda. Njegov protivnik u drugom kolu je Italijan Paolo Lorenci, protiv koga je igrao samo jednom na ATP sceni i savladao ga prošle godine u Mecu.
Lorenci se u prethodnom periodu uglavnom ”zanimao” učešćem na čelendžerima, dok na većim turnirima ga ili nije bilo, ili je ispadao odmah na početku.
Kolšrajber pamti i bolje dane, a turnir u Umagu je možda njegova šansa da dođe do nekog značajnijeg rezultata, ili možda čak do svoje šeste ATP titule.
Prvi nosilac Gael Monfils se vratio u Umag posle jedne godine pauze. Francuz je 2013. godine stigao do polufinala gde ga je nadvisio Fabio Fonjini.
Njegov protivnik je ne baš toliko poznati Austrijanac Trinker, ali poznavajući Monfilsa, ni meč u kome je on apsolutni favorit ne može da bude dosadan. Ako ništa drugo, sleduju nam atraktivni letovi i udarci između nogu, takozvani ”tvineri”.
Harizmatični Francuz je u karijeri osvojio pet ATP titula, ali je samo prva (Sopot 2005), bila na šljaci, dok su sve ostale došle na terenima sa tvrdom podlogom. Možda je vreme da Monfils posle deset godina ponovi pobedi na nekom turniru sa najsporijom podlogom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *