Juventus igra sa Mornarom

Mornar sa Juventusom, odigrajte više poena i ne brinite

Litvanski Juventus je klub koji je nastaio 1999. godine, a već deset godina kasnije su ušli u prvu ligu. Sada sjajno igraju u Evropi.

Juventus je iz severoistočnog litvanskog gradić Utene. Snežna Utena ima 27.000 stanovnika, a hala u kojoj nastupa Juventus prima 2.000 ljudi.

Od samog ulaska u prvu ligu Juventus pruža odlične igre, a sada su sa formiranjem Lige šampiona dobili šansu da igraju u Evropi i to koriste sjajno. Imaju samo jedan poraz u prvih pet mečeva, a sve su iznenadili svojom sjajnom napadačkom igrom.

Sa prosekom od čak 82 poena po meču Litvanci su treća najefikasnija ekipa u takmičenju, a kakvu timsku košarku igraju svedoči i podatak da dele 20,4 asistencije po meču i da su u tome četvrti u LŠ

Imaju čak šest igrača koji prosečno beleže dvocifren broj poena, a blizu toga je i Vasiulis sa 9,2 poena prosečno. Američki plejmejker Džamar Digins je prvo ime ovog tima. Juventus se mnogo oslanja na njega i on igra preko 30 minuta u proseku.

Uz iskusnog 33-godišnjeg krilnog igrača Sirtavičijusa je najbolji strelac tima, a deli i 5 asistencija po meču uz 3,9 skokova. Timski Juventus trojke šutira sa oko 40 odsto uspešnosti i pogađa čak osam trojki po meču.

Izgubili samo jedan  meč i to od znatno jačeg Tenerifea. Mornar bi pobedom na ovom meču mogao da pojuri bar peto mesto u svojoj grupi, ali teško da će Barani uspeti da to ostvare odbranom. Granica na Juventus je 81,5 poen, što će Litvanci prebaciti. Igraju brze napade, na mnogo poseda i sa puno tranzicije, tako da je plus siguran na poene Litvanaca siguran. 

Ako Mornar želi treću pobedu u Ligi šampiona jasno je šta moraju da urade, da postignu koš više.